• SVC’08 VE1 – Aarlanderveen VE1

Afgelopen zaterdag wederom een uitwedstrijd voor de veteranen. Het is de eerste reguliere van de terugronde en wel tegen het Scheveningse SVC’08 op hun complex in Wassenaar. Op het late tijdstip van 15:15 mocht worden afgetrapt, althans als er een scheids was. Gelukkig kwam hij vijf minuten later toch opdagen want hij moest nog een wedstrijd fluiten, maar geheel in kelderklasse-stijl hield hij zijn keepersoutfit aan.
    Het was weer lastig om door blessures en andere zaken aan voldoende spelers te komen, maar door wederom Marinier te lenen van het derde en de weer fitte Buur, waren er gelukkig 12 man.
    Ook de derde wedstrijd van 2020 werd gespeeld op onze minst geliefde ondergrond en ondanks dat deze tot nu toe wel het meest nieuw was, waren schaatsen het beste schoeisel op deze kunstmatige ondergrond op het voor de rest lommerrijke Wassenaar.
    Ondanks wat speldenprikken van de technische thuisploeg was de eerste grote kans voor GertAz, die na een geweldige Kevin de Bruyn-achtige pass van Buur zeer fraai de 0-1 binnen lobde. De Veteranen beheersen het maken van de openingstreffer prima in 2020, maar nu nog het belangrijkste. Hierna een cruciaal moment voor het vervolg van de wedstrijd. Maus werd licht geraakt tijdens zijn bekende Zidane-turn en greep gelijk naar zijn lies, hierdoor moest hij de strijd staken. Geheim wapen Karel werd zo wel heel vroeg ingezet en zijn stokje moest worden overgenomen door Padje.
    Het spelbeeld veranderde en Smollie kon nog met een paar reddingen de gelijkmaker voorkomen, maar deze viel toch na zo’n 25 minuten. Het spel van ons team beperkte zich tot een aantal uitvallen en was met Buur en Panna nog dichtbij de 1-2. In de slotminuut van het eerste bedrijf viel toch de 2-1 en leek er eenzelfde scenario te komen als vorige week, maar het veld speelde ons ook parten en de vraag was….. halen we met 11 het einde?
    Na rust leek de speelhelft van SVC wel de gedemilitariseerde zone bij Noord Korea, want Aarlanderveen kwam er niet meer. SVC bouwde al snel de score uit naar 3-1 en dus werd het tegenhouden. Ondanks het feit dat de thuisploeg geen arbitrale hulp nodig had, kreeg ze deze toch omdat Padje vlagde voor dik buitenspel en de leidsman dit overrulede. Gentile gaf nog even zijn mening en de scheids vond het nodig om hem geel te tonen zodat Aarlanderveen 10 minuten met 10 man stonden. Deze kwamen ze gelukkig zonder schade door, maar omdat de klok van de scheids nog steeds 5 minuten achterliep, mocht Gentile er nog niet in. Helaas was de tijdstraf toch net te lang en werd de score 4-1.
    Vanaf toen was het zaak heel te blijven en de score niet verder op te laten lopen. Smollie slaagde hier op soms onnavolgbare wijze in, tot wederom de slotminuut naderde en er een bal de kruising invloog. Zo slikken de veteranen van Aarlanderveen met drie doelpunten op cruciale momenten toch nog een forse nederlaag met 5-1.
    Volgende week kunnen de wonden worden gelikt want dan hebben de mannen rust. Over twee weken spelen ze weer en eindelijk thuis, wel tegen de nummer laatst Quick Steps. Helaas op het onzalige tijdstip van 10:00 uur, dus wordt het in alle opzichten een zware wedstrijd en een heuse degradatiekraker.