• TAC’90 VE1- Aarlanderveen VE1 zaterdag 29 februari

  12 mrt 2020
 • Na drie weken rust mochten de Veteranen wederom een uitwedstrijd spelen. Voor de wedstrijd tegen de huidige nummer twee, TAC’90, werd afgereisd naar de Hofstad. Op voorhand geen makkie, al gaat het alleen om de reistijd, maar gelukkig bestaat navigatie want alle clubs zijn voor de toch ietwat doorwinterende ploeg volledig onbekend.

  Parkeerplekken waren gevonden tussen de flatgebouwen (toch wel anders dan de Aarlanderveens omgeving), evenals het complex van de tegenstander. Deze Hindoestaanse fusieclub is opgericht in 1990 en blijkt over een aardig complex te beschikken, waarbij ook de keuken het vermeldden waard is.

  Bij het omkleden bleek de wedstrijd niet gespeeld te worden op kunstgras maar op gras, en dat na een week van zware regen. Ondanks de geliefde ondergrond konden de omstandigheden nog wel eens zwaar worden, mede omdat de tegenstander gemiddeld 20 centimeter kleiner was en dus ook wat lichtvoetiger. Maar dat was niet de enige verrassing. Ook de ganzen, een plaag bij menige boer in onze regio, hadden de velden van TAC gevonden voor hun behoefte dus was het met de warming-up slalommen geblazen.

  In de selectie was deze wedstrijd weer plaats voor Supercorné en Chiel, ook Maus’ hamstring was na de aantal weken rust weer hersteld. Zij waren hard nodig want vanaf het beginsignaal bleek TAC technisch zeer vaardig te zijn en kon Aarlanderveen alleen gokken op de counter.

  De druk werd dan ook snel fataal en TAC liep al binnen het half uur uit naar 4-0. Hierna kwam Aarlanderveen wat meer aan de bal en was er een grote kans voor Jan, maar zijn volley miste helaas het doel. Toch wisten de Aarlanderveners te scoren nadat Appie aan Jan een niet te missen kans bood waardoor er in ieder geval iets zichtbaar was op het scorebord. Dit overigens tot ontzetting en grote woede van de Haagsche sluitpost. Met 4-1 werd gerust. 

  Na een kwartier opwarmen vestigde Smollie alle aandacht op zich toen hij bij een onverwachte terugspeel volledig geparkeerd stond. Of het door de ganzenstront kwam weet niemand, maar gelukkig zonder gevolgen gooide hij een hernieuwde uitvoering van de Stervende Zwaan uit. Hierna tilde TAC de score verder op naar 6-1, alvorens Panna met een lekkere luie bal de eindstand op 6-2 bepaalde. Deze wedstrijd is afgestreept, hopelijk volgen snel betere tijden en beter weer.

  Aarlanderveen blijft op laatste plaats staan en TAC klimt door deze zege naar de eerste plek.