• Transfernieuws #7: Aarlanderveners Jorn Poelwijk & Derk Gruppen ook aankomend seizoen actief in de polder!

2 jun 2020
  • Niet geheel verrassend is de club erin geslaagd twee echte Aarlanderveners voor de club te behouden, Jorn Poelwijk (26) en Derk Gruppen (24) zijn ook aankomend seizoen te aanschouwen op het Polderpark.

Jorn Poelwijk

Jorn is voor de supporters het bekendste gezicht binnen het vlaggenschip van SV Aarlanderveen. Het clubicoon speelt al vanaf z'n vijftiende levensjaar in het eerste elftal en gaat aankomend seizoen op voor zijn twaalfde(!) seizoen. De doelgerichte spits is sinds twee seizoenen ook topscorer aller tijden van de club. Jorn is een fijn wapen voor de trainers, een speler die vanuit het niets kan scoren en de wedstrijd op z'n kop kan zetten. Als Jorn in de diepte wordt weggestuurd is hij niet te houden en jaagt hij alle verdedigers in de derde klasse de stuipen op het lijf. Naast de spitspositie kan Jorn ook goed spelen vanaf de zijkant en in de aanval.

Helaas voor alle regioclubs, die elk jaar voor Jorn op het vinkentouw zitten, blijft hij bij de trots van de polder. Jorn en SV Aarlanderveen lijken voor elkaar voorbestemd en aan dit huwelijk komt voorlopig geen einde.

Jorn, die de gehele Aarlanderveense jeugdopleiding heeft doorlopen, werkt in het dagelijks leven bij Timmerbedrijf Konijn uit Aarlanderveen. Verder woont de zesentwintigjarige Poelwijk met zijn vriendin in hartje Aarlanderveen, op loopafstand van Sportpark Polderpark. Jorn heeft het webteam laten weten zijn groen-wit gekleurde hart niet zomaar in te kunnen ruilen voor iets anders. Verder zijn het perspectief van een leuk- en gezellig team in combinatie met prestatievoetbal mooie uitgangspunten voor aankomend seizoen.

Derk Gruppen

Derk is ook een bekend gezicht onder de Aarlanderveners en speelt na diverse uitstapjes sinds de zomer van 2016 weer op het Polderpark. Derk is een multifunctionele- en creatieve speler die met zijn passing makkelijk kansen creëert voor de voorwaartse. Daarbij is hij makkelijk in de combinatie door z'n tweebenigheid. Derk speelt de laatste twee seizoenen vooral als aanvallende middenvelder, maar kan ook uit te voeten als rechtsback, spits of aan de zijkanten op het middenveld/aanval.

De eerste drie jeugdjaren als voetballer heeft Derk doorgebracht op het Polderpark waar hij werd opgemerkt door Feyenoord. Na twee jaar in de Rotterdamse jeugdopleiding heeft Derk drie leuke jeugdvoetbal-jaren bij Alphense Boys gekend. In het laatste jaar (o.l.v. huidig SV Aarlanderveen assistent-trainers Henk van Hof en Henny van Raaij) is hij weer opgevallen bij FC Utrecht waar Derk tot de A1 heeft gespeeld. Hierna werd het fysiek allemaal wat minder en is Derk, die ook niet vies is van culinaire lekkernijen, na een jaartje vv Noordwijk bij SV Aarlanderveen teruggekeerd. We hopen dat we Derk in augustus topfit op het veld zien en dat hij zijn fitheid langdurig vast weet te houden.

In het dagelijks leven runt Derk de bedrukkingsservice van Plutosport waar hij teams, bedrijven en clubs faciliteert en ontzorgt bij het uitzoeken en maken van nieuwe sporttenues van Nike, PUMA of Adidas. De officiële SV Aarlanderveen webshop is hier een mooi voorbeeld van!

Derk is van mening dat alle ingrediënten aanwezig zijn om er met z’n allen een mooi jaar van te maken. Ook het sociale aspect in de kantine op donderdag en zaterdag na de wedstrijd zijn hierbij belangrijk. Met de komst van diverse nieuwe spelers en het aanblijven van de kern van afgelopen seizoenen staat een goed elftal dat potentie heeft om bovenin de derde klasse mee te doen.