• Tweede bekerwedstrijd tegen de ‘Seuters’ uit Hoeksche Waard.

13 sep 2021
  • Zaterdag gingen de mannen van de Trots van de Polder op pad naar Hoeksche Waard om daar de strijd aan te gaan tegen ’s-Gravendeel.
    ’s-Gravendeel had zijn eerste bekerwedstrijd met 4-1 verloren van Zuidland en waren er alles aan gelegen om goed voor de dag te komen in hun eerste thuiswedstrijd.
    Voorafgaand aan de bekerwedstrijd werd een minuut stilte in acht genomen voor een helaas veel te vroeg overleden speler van ’s-Gravendeel.

Het begin van de wedstrijd kenmerkte zich door wat aftasten van elkaars kwaliteiten en gaandeweg kregen wij wat meer vat op de tegenstander en dit resulteerde in de eerste mooie aanvalsopzet van Aarlanderveen.

In de 9e minuut kregen wij een vrije trap, die door Thom Nouwens op de vrijstaande Jorn Poelwijk werd geplaatst, echter de kopbal werd goed verwerkt door de keeper van ’s-Gravendeel. Vervolgens werd er veel strijd geleverd door beide teams en mede door de hoosbuien tijdens de wedstrijd, werd er over en weer vaak slordig balverlies geleden.

In de 38e minuut een mooie aanvalsopbouw, Bram Egberts speelde Davey Grimmelius in op de flanken die hierna een goede voorzet gaf op de diepgaande Alessio van der Straaten, maar zijn kopbal kwam tegen de paal aan.

Later in de wedstrijd ging Alessio weer diep en kwam 1 op 1 met de keeper van ’s-Gravendeel, zonder positief resultaat want de keeper kwam als winnaar uit de strijd.

De ruststand was 0-0.

’s-Gravendeel ging de 2e helft fel van start en wij begonnen wat ongeconcentreerd aan de wedstrijd, wat resulteerde in een verkeerde terugspeelbal die onderschept werd door Ryan Aarnoudse van ’s-Gravendeel, maar de inzet werd fraai voor de lijn weggekopt door Valentijn Oudijk.

Vervolgens moest onze keeper Jari van Veen twee goede reddingen verrichten om een tegentreffer te voorkomen.

Halverwege de tweede helft nam Aarlanderveen het heft weer in handen, Steven van der Pijl gaf een goede pass op de diepgaande Alessio, die op de 16-meter lijn onreglementair gestopt werd.

Thom nam vervolgens de toegekende vrije trap die keeper Ricardo Bakker van ’s-Gravendeel knap tot corner verwerkte.

In de 80e minuut gaf scheidsrechter De Leeuw resoluut de rode kaart aan Zoey Hoogwerf van ’s-Gravendeel, hierdoor kreeg Aarlanderveen nog meer een veldoverwicht.

Uiteindelijk in de 81e minuut een schitterende aanval, Jimmy Nieumeijer gaf een goede steekbal op de diepgaande Alessio, die vervolgens heel subtiel de bal gaf aan Moussa Kalisse en fraai de 0-1 scoorde.

En hiermee een goede tweede bekerwinst voor De Trots van de Polder.

Volgende week staat de derde beker uitwedstrijd op het programma tegen Zuidland.

Onze komende tegenstander Zuidland speelde 1-1 gelijk bij GSV te Gouda.

Het bestuur zet een bus in voor deze derde wedstrijd, er is plek voor 20 supporters. Het aanmelden kan bij onze secretaris Marco via het volgende e-mail adres:

secretaris@svaarlanderveen.nl

Er zijn geen kosten aan verbonden, maar mondkapje is verplicht.
    Vol is vol en wie het eerst komt wie het eerst maalt dus meld je snel aan!