• Verslag JO7 - Woubrugge JO7

  30 nov 2022
 • Zaterdag 26 november 2022 stond de wedstrijd SV Aarlanderveen JO7 tegen Woubrugge JO7 op het programma. Dit was voor aanvang toch de wedstrijd van het seizoen. Eerder waren er wisselende uitslagen te noteren van beide kanten. Woubrugge had na de laatste wedstrijd wat recht te zetten.

  Voorafgaand aan de wedstrijd had de coach de “dubbelenknopen” Piet langs laten komen. Het was hem de laatste tijd opgevallen dat voornamelijk “de moeders” deze nog niet onder de knie hadden. Om er toch voor te zorgen dat de coach op zaterdag niet alleen maar bezig is met het vetersstrikken werd er een spoedcursus gegeven. De coach vond het jammer dat de meeste “moeders” schitterde in afwezigheid…. Er moet hierbij opgemerkt worden dat de moeders van Joris en Daan gewoon langs de lijn stonden. Hiervoor hulde!!
   
  Ook was er nog één noenmenswaardigheid over de reporter. Hij was de afgelopen week ook niet ongeschonden uit de strijd gekomen. Althans het verhaal wat werd opgehangen aan de aanwezigen was een “kopduel”. Geruchten waren echter dat dit waarschijnlijk niet het juiste verhaal was ende afwezigheid van de moeder van Stef gaf ook te denken….
   
  Verder was er nog de vraag: “Zou Hunter het redden om op tijd fit te zijn?”. Dagelijks werd de trainer op de hoogte gesteld van de vooruitgang van Hunter. Helaas bleek Hunter niet op tijd hersteld te zijn. Hunter, sterkte met het herstel en tot volgende week!
   
  De afwezigheid van Hunter werd moeiteloos ingevuld door het aanstomende talent Joris. Hij mocht van de trainer ook gelijk in de basis starten. Wat hij niet onverdienstelijk deed. Verder werd het zestal gecomplementeerd met Daan, Raf, Brian, Joe en Stef.
   
  Bij de start van de wedstrijd viel een ding wel op. Woubrugge trad volledig in wintertenue aan, voorzien van trainingsbroeken, handschoenen en mutsen. Hadden wij iets gemist dat er een sneeuwstorm op komst was??
   
  Afijn Woubrugge was wel actief met de wedstrijd bezig en er werd een volledige warming-up afgewerkt. Bij de plaatselijke Aarlanderveners was de mindset iets anders. Lachen gieren brullend verplaatsten zij zich over het veld. De stemming zat er goed in en dat beloofde veel goeds.
   
  Bij de start van de wedstrijd combineerde SV Aarlanderveen door de linies van Woubrugge. Nadat de bal links achterin meerdere malen van voet verwisselden tussen Stef en Joe werd er met een splijtende pass de opening gevonden op rechts. Daar kwam de bal over verschillende schijven bij Raf in de voeten. Hij nam de bal mee en ronde af. 1-0 voor Aarlanderveen. Daarna stak hij zijn hand in de lucht en zei: “dat is 1 euro”. Wat bleek Raf kreeg bij elk gescoorde goal een euro uitgereikt. Dit was waarschijnlijk ook de reden dat hij vandaag geen zin had om te verdedigen en het aanwezig publiek zag dat hij de balletjes bleef afwachten voorin.
   
  Nadat in de begin van de wedstrijd de vrije man makkelijk gevonden werd het gaande weg wat minder. Het resulteerde er in dat door zwak uitverdedigen aan de kant van SV Aarlanderveen, Woubrugge wat kansen kreeg. Na een tweetal schoten naast het doel kwam dan toch de aansluitingstreffer voor Woubrugge. Na onzorgvuldig uitverdedigen kregen de mannen de deksel op hun neus.
   
  Dat was ook het signaal voor Woubrugge om hoog druk te gaan zetten. Hierdoor kwamen de mannen er voetballend niet meer uit. Via een uitbal en een in-dribbel van Joe kwam AC Aarlanderveen toch weer op voorsprong. De coach van Woubrugge vroeg zich af of dat dit wel mocht. Het publiek zei dat het een terechte goal was waarop de coach zijn verlies maar nam.
   
  Nadat de 2-1 was gemaakt kwamen de mannen wat beter in hun spel. Daan kreeg kort na elkaar twee kansen maar helaas gingen deze naast het doel. Vervolgens ging hij er bij zitten omdat zijn veter los zat! De coach kwam het veld ik om de “dubbelenknoop” weer aan te leggen. Zou de coach zelf wel bij bespreking aanwezig geweest zijn??
   
  Woubrugge voerde wat wissels door. Zo werd ene Joep er in gewisseld. Dit resulteerde gelijk in dat Woubrugge de achterstand in mum van tijd omboog naar een 2-3 voorsprongen. De mannen moesten nu in de achtervolging alleen bleef Woubrugge goed druk zetten. Een schot van Woubrugge werd door Brian goed gekeerd.
   
  Vervolgens zette Daan goed druk op het middenveld. Dit resulteerde in het feit dat de bal bij Raf kwam. Hij stond weer een balletje af te wachten maar schoot beheerst de 3-3 binnen. En dat was euro nummer 2! Daarna was het rust.
   
  In de kleedkamer bleek dat Brian niet meer verder kon gaan. Hij was niet helemaal fit aan de wedstrijd begonnen en bleek de wedstrijd niet meer te kunnen volmaken. Ook jij sterkte met het herstel! Er werd gelijk geschakeld en van de JO8 werd Huub ingevlogen.
   
  De start van de tweede helft begon wat matig. Joe probeerde een pass voor het doel langs maar deze werd onderschept door de spits van Woubrugge. Die wist wel raad met dit cadeautje. 3-4. Daarna kreeg Raf een mogelijkheid maar nu was hij niet trefzeker. Hij schoot op de paal. Daarna golfde het spel een beetje op en neer. Joe kreeg vervolgens de bal in zijn handen. Via een schot uit zijn handen kwam de bal achter de verdediging van Woubrugge terecht. De bal werd opgepikt door Stef. Hij nam de bal mee en schoot jammerlijk naast.
   
  Daarna was het gedaan met de mannen. Woubrugge kwam door een vrije trap op 3-5 voorsprong. Daarna lukte er weinig meer. Daan had nog een paar kansen maar het zat hem vandaag niet mee. Dit deed zijn humeur geen goed. Woubrugge liep vervolgens uit naar een 3-7 overwinning.
   
  Trainer heeft na deze wedstrijd genoeg stof tot nadenken maar zal ook wel blij geweest zijn dat de mannen verloren hebben. Wat vooral blijft hangen is het debuut van Joris en het getoonde spel bij aanvang van de wedstrijd.
   
  Tot volgende wedstrijd.