• Verslag JO7 zaterdag 2 oktober

7 okt 2021
  • Spannende wedstrijd met een goed einde

Eigenlijk zouden wij uit moeten spelen tegen De Kickers uit Leimuiden, maar zij hadden afgezegd. Onze trainer Gerben had heel snel een andere wedstrijd voor ons geregeld tegen de Nic Boys, en nog op ons eigen veld ook.

We waren met 8 jongens die enorm veel zin hadden om te voetballen. En het was echt een feest, want Freek was jarig en Teun is jarig geweest. Na de wedstrijd zouden ze allebei trakteren, dus laat de wedstrijd maar heel snel beginnen.

De tegenstander had 6 spelers, dus moesten wij af en toe even wissel staan. Dat wissel staan vonden we allemaal maar niks, want we wilden zo graag voetballen.

We gingen heel erg goed van start. Freek, onze verdediger, had vandaag heel veel zin om te scoren. En deed dit ook, hij scoorde de 1 - 0 en de 2 - 0 en ook de 3 - 0. Ook Roef, Duke en Stef wisten te scoren in de eerste helft. Maar onze tegenstander kon er ook wel wat van. Zij scoorden ook 2 doelpunten, waardoor we in de rust met 6 - 2 voor stonden. Het ging de eerste helft dus wel heel erg goed. Scoorden veel doelpunten, pakten heel goed de ballen af en speelden heel goed over. Het kon bijna niet beter!

Na een bekertje limonade en de overwinning al bijna in de zak konden we niet wachten op de traktatie. Wat we een beetje vergeten waren, was dat we nog een helft moesten voetballen. De tweede helft waren de jongens uit Nieuwveen veel beter dan in de eerste helft. Zij scoorden gewoon even 4 doelpunten tegen ons. Gelukkig scoorden wij er nog 2, zodat we met 8 - 6 hebben gewonnen. Pfff, gelukkig ging dit maar net aan goed.

Wat we geleerd hebben deze wedstrijd is dat je met zijn allen goed moet verdedigen, en daarna pas met zijn allen kan gaan aanvallen. Wij dachten dat we de tweede helft we even makkelijk zouden gaan winnen.

Na de wedstrijd was het dan eindelijk tijd om te zingen voor de jarigen en te genieten van hun traktatie.

De komende 3 weken hebben we jammer genoeg geen wedstrijden, maar we blijven wel lekker trainen op de woensdag!

Groetjes van de JO7