• Verslag SV Aarlanderveen JO7 - SV Zevenhoven JO7

  24 nov 2022
 • 12 november 2022 stonden de mannen niet te trappen om te voetballen. Het gesprek van de dag was (in)toch(t) van Sinterklaas.
   
  De trainer had een makkie opstelling. Hij had gelukkig geen Zweedse raadsels op te lossen wie er toch buiten de boot zou vallen. De talenten die werden opgesteld waren: 
   
  Daan, Hunter, Joe, Raff, Stef en Brain. 
   
  Tegenstander van de dag was Zevenhoven JO7. Bij de start werd Aarlanderveen gelijk al gevaarlijk. Raff kreeg de eerste kans van de wedstrijd maar miste deze. Het publiek scandeerde dat hij nog niet wakker was. Daar kreeg Stef een kans. Hij punterde de bal naast het doel tot afgrijzen van zijn vader. Die schreeuwde nog: “Binnenkant voet, zo heb ik je dat geleerd!”
   
  Na de eerste kansen van Aarlanderveen zorgde Zevenhoven voor gevaar. Daan verslikte zich in het uitverdedigen waarna Zevenhoven een mogelijkheid kreeg. Door te lang te wachten met afdrukken kon Daan zich nog herstellen. 
   
  Na een goed begin was het Joe die de ban brak. Via een schot via de binnenkant van de paal werd de brilstand van het scorebord geschoten. Wederom had de moeder van Joe niet gezien hoe fabelachtig Joe had gescoord. Voor Aarlanderveen was dit het startpunt van het openen van de schiettent. Door een vervroegde Sinterklaas kadootjes van de keeper van Zevenhoven kwamen Raff en Brian tot scoren. Daarbij moet aangetekend worden dat Brian de bal verwoestend de touwen in jaagde. 
   
  Daarna was het genieten van de hoogstandjes die de mannen ten toon spreidde. Zo speelde Joe de bal half hoog aan bij Stef. Stef controleerde de bal op de buitenkant van zijn rechterschoen en trachtte de doelman te testen, maar zijn schot werd gekraakt. De trainer zag zijn harde werk eindelijk tot uiting komen. Brian dribbelde vervolgens op het doel af en drukte af. De paal stond een doelpunt in de weg. In de rebound was Daan er als de kippen bij en schoot linksonder in het 'achie' 4-0. Daarna volgden nog doelpunten van Brian, Raff en Hunter. Net voor rust complimenteerde Brian zijn hattrick en was het inmiddels 7-0. 
   
  Rust. 
   
  In de rust vroeg het publiek zich af of tijdens de bespreking werd benadrukt dat de 'nul' houden heilig was. Dat bleek zeer waarschijnlijk niet besproken te zijn want Zevenhoven kwam snel uit de startblokken en kon de hatelijke nul van het scorebord gummen. Wat verder opviel was dat de doelen waren gehalveerd, waarschijnlijk om er voor te zorgen dat de mannen minder makkelijk zouden scoren. Echter bleek dat voor de mannen geen obstakel. De mannen bouwden hun voorsprong snel uit en via Daan, Joe, Daan 5x, Brian 2x werd de eindstand bepaald op 17-1.
   
  De mannen glommen van trots en de wedstrijd werd aan de bar nog even na besproken. Of het aanwezig barpersoneel ook blij was met de nabespreking valt over te twisten...