• Verslag SV Aarlanderveen - S.V. kickers ‘69 JO7

  15 feb 2023
 • 11 februari 2023 stond Kickers uit Leimuiden op het programma. In de kantine werd door de mannen al lacherig gedaan hoe slecht de tegenstander zou zijn. Gebrek aan zelfvertrouwen was er duidelijk niet.
   
  De opstelling was Stef op doel en Daan, Brian, Raf, Hunter en Damian in het veld. De oplettende lezer zou gezien hebben dat Joe er niet bij was. Ook Maurice was niet aanwezig…zou dit mogelijk te maken hebben met het verslag van vorige week. Voor de afwezigheid van Joe was namelijk bij Gerben geen opgave van reden bekend. Zou Astrid haar conclusies hebben getrokken en Maurice huisarrest gegeven hebben? Misschien zullen we dit nooit te weten komen. Ook werd uw verslaggever geschaduwd door zijn wederhelft. Ik werd geen seconde uit het oog verloren. Na de wedstrijd was het ook gelijk inrukken en weg van het complex. Zouden de dames dit overlegd hebben?
   
  Maar nu terug naar waar het daadwerkelijk overgaat voetbal. Kickers kwam aan en had 8 spelers op te stellen. In overleg met Gerben werd afgesproken dat Kickers mocht beginnen met 8 man. Eerste kans van de wedstrijd was van de kant van Kickers. Door een zwakke uittrap van Stef kwam de bal in de voeten van een Kicker. Dat kadootje werd gelijk uitgepakt door de Kickers. Vervolgens werd de aftrap genomen door Brian. Vorige week was natuurlijk al bekend geworden dat de SVA een extra wapen had om tot scoren te komen. Vanaf de aftrap schoot Brian gelijk op het hok en binnen een minuut stond het alweer gelijk.
   
  Daarna was het weer de beurt aan Kickers. Zij zagen een opgelegde kans naast de goal verdwijnen. Wat op viel was dat SVA moeite had met het ondertal. Er werd vaak via het midden getracht op te bouwen maar daar dromde iedereen samen en was er geen ruimte. Die ruimte lag aan de zijkanten maar werd sporadisch gevonden.
   
  Het spel golfde vervolgens een beetje op en neer totdat Brian besloot in de achterhoede een hakje te doen. Echter stond er niemand van SVA achter hem, maar een kwakende Kicker. Deze ging direct op Stef af maar door een katachtige redding werd voorkomend dat we op achterstand kwamen. Daarna verspeelde SVA de bal door het verkeerd uitnemen van Daan. Bij de overname van de bal schoot Kickers op het hok en zorgde ervoor dat ze op voorsprong kwamen, 1-2.
   
  De uittrap werd genomen door Brian. Kickers was beducht van de schotkracht van Brian en probeerde zich te wapenen tegen dit wapen. Echter onderweg werd de bal van richting veranderd door een Kicker waardoor de keeper geen redding kon verrichtten, 2-2.
   
  Via een mooie aanname van Brian kwam de bal met wat geluk bij de spits was van de Kickers.  Hij was er als de kippen bij en met een vlammend schot werd het 2-3 voor de Kickers.
   
  Wederom mocht SVA aanleggen voor de aftrap. Vanaf Kickers werd geschreeuwd dat de aftrap in tweeën genomen diende te worden. Hierop werd een nieuwe variant ingeslepen. Daan nam de aftrap en schoot naar Brian en die schoot vervolgens naast het doel. Kickers nam uit en via via kwam de bal bij Daan terecht. Via de rechterzijde dribbelde Daan op Robben-achtige wijze naar binnen en met een bekeken schot in de lange hoek zorgde hij er voor dat de stand weer gelijk werd getrokken.  
   
  Dat was het moment om ook een omzetting te doen. Gerben vroeg aan Stef of hij in het veld wilde. Die vraag werd gesteld op het moment dat Kickers in de aanval waren. Stef wilde wel van doel af en stapte uit het doel toen lag het open en scoorde Kickers de 3-4 Geen handig moment om een omzetting te doen, trainer 😊. Hunter nam vervolgens plaats in het doel. Via een lange bal van achteruit kwam de bal in de voeten van een Kicker maar in plaats van zich om te draaien bleef hij met bal aan de voet doorlopen naar zijn eigen doel. Tot ontsteltenis van de coach van de Kickers passeerde hij ook de doellijn, 4-4.
   
   
  Daarna kwam SVA voor het eerst op voorsprong in de wedstrijd. Een mooie pass van Daan op Stef zorgde ervoor dat Stef de 5-4 op de borden zette. Daarna was het Raf die de 6-4 maakte. Kickers gaf vervolgens even gas en verkleinde de achterstand. Vanaf de aftrap was het gelijk wederom raak voor SVA. Brian was de doelpuntenmaker.
   
  Toen was de rust aangebroken.
   
  Gelijk na rust was het Kickers die de aansluitingstreffer maakte, 7-7. Daarna kwam via een uittrap van Damian de bal bij Brian maar die schoot in het zijnet. De keeper van de Kickers probeerde de bal uit te schieten maar dit ging niet goed. De bal kwam voor de voeten van Stef. De lange hoek lag open en werd gezien door Stef en hij zette zijn ploeg weer op voorsprong, 8-7.
   
  Door een overtreding van Damian kreeg de Kickers een vrije trap aan de rand van de 16.  Deze werd resoluut de bovenhoek ingejaagd, 8-8.
  Vanaf toen kwam er wat onenigheid gekropen in de ploeg. Daan werd na een charge op een Kicker even op het strafbankje geplaatst waardoor SVA nog met 5 man in het veld stond. Kort hierna wisten de Kickers de 8-9 te maken.
   
  De eindstand werd uiteindelijk bepaald op 8-10. Raf wilde uitschieten maar de bal rolde uit zijn handen en met een mispeer kwam hij bij de spits van Kickers. Die wist wel raad met dit kadootje.
   
  De scheids maakte een eind aan de wedstrijd en van de gezichten viel af te lezen dat SVA niet tevreden was met het resultaat. Dit resulteerde in harde gesprekken in het veld en enkele verwijten. Uit bronnen blijkt dat hier voor de mannen nog een staartje aan zit….
   
  Op naar volgende week! Dan staat de kraker van het jaar op het programma!! Dan komt de NIC. BOYS op bezoek.