• Verslag SV Aarlanderveen – VV Be Fair

In deze competitie is iedere wedstrijd er één op zich, alle ploegen zijn vaak aan elkaar gewaagd. Zo ook deze wedstrijd met een 0-0 eindstand maar het had ook zo maar 2-2 kunnen worden.

Onder winderige omstandigheden wordt er afgetrapt en de eerste 15 minuten zijn duidelijk voor Be Fair. Een vrije trap van Be Fair wordt eenvoudig door keeper Maico uit de lucht geplukt en de eerste grote kans is ook voor de club uit Waddinxveen. Een afgeslagen corner wordt vanaf rechts voorgezet maar de spits van de thuisploeg kopt de bal naast het doel. Daarna krijgt Aarlanderveen vijf grote kansen om de score te openen maar helaas worden de kansen niet benut. Vlak voor rust heeft Be Fair nog een kans maar Maico staat op zijn post.

De thee heeft Aarlanderveen niet beter doen spelen, diverse keren balverlies in de voorhoede en het middenveld zorgen ervoor dat de tegenstander de overhand krijgt. Be Fair is duidelijk de baas op het middenveld en zet druk op onze verdediging. Door goed keeperswerk van onze betrouwbare doelman en goed ingrijpen van onze verdedigers wordt een treffer voorkomen.

Vlak voor tijd krijgt Aarlanderveen een vrije trap op ca. 20 meter van het doel, de bal wordt vlekkeloos ingeschoten door een eigen verdediger maar wordt door de goed leidende scheidsrechter Van Valen afgekeurd. Hij hanteerde de nieuwe regel met betrekking tot het muurtje, die als volgt luidt: ‘Als de verdedigende partij bij een vrije trap een muurtje neerzet van drie of meer spelers, moeten alle aanvallers minimaal één meter afstand houden van dit muurtje. Als de aanvallers zich hier niet aan houden, volgt er een indirecte vrije schop voor de verdedigende partij.’

Al met al nemen we één punt mee naar huis en dat is gezien het spelbeeld van de gehele wedstrijd terecht. De eerste helft had Aarlanderveen de betere kansen en in de tweede helft was het Be Fair.

Op naar aanstaande zaterdag 2 november uit naar FC VVC in Nieuw-Vennep, 14.30 uur.