• Verslag TAVV JO8 – SVA JO8 zaterdag 9 september 2023

  17 sep 2023
 • 9 september 2023 stond TAVV JO8 – SVA JO8 op het programma. Dit was voor de verslaggever de eerste wedstrijd van het seizoen. Het scheen, maar dat weet de verslagever niet, dat er een week eerder ook gevoetbald was door de SVA JO8. Maar zolang daar geen verhaal van op papier staat gaat de verslaggever ervan uit dat het niet heeft plaats gevonden. 
   
  Voorafgaand aan het nieuwe seizoen had de verslaggever de hele zomer doorgewerkt en had voor de komkommertijd voldoende informatie verzameld om de openingswedstrijd te verslaan mocht er weinig input zijn. Zo stond er bijvoorbeeld op dat Gerben uitstekend werk had verricht door zijn telefoon de gehele transferperiode uit te laten staan. Er zodoende geen contact gelegd kon worden over astronomische prijzen die werden betaald in het Midden-Oosten en het wegkapen van onze talenten. Maar dat kon bij het eerste moment in de kleedkamer gelijk de prullenbak in. Door de JO8 werden gelijk de moeders even geëvalueerd. Zo werd gezegd door de mannen: ‘Vrouwen kunnen een hoop maar voetballen kunnen ze niet’. Daarna was het met name de moeder van Joe die het onderspit moest delven. Zo schijnt ze niet te kunnen koken…niet te kunnen veters strikken… en ze wordt snel boos. 
   
  Na het bashingskwartiertje ging de focus weer op de wedstrijd. Basis bestond uit, Joe, Martin, Daan, Brian, Stef en Niels. Direct vanaf de start waren de mannen scherp. Via een diepe bal van Joe op Daan werd de vroege voorsprong op het bord gezet. Daan ontving de bal en met een laag geplaatst schot werd het 0-1. Daarna liep het weer snel op bij de mannen. Brian dribbelde vanaf de zijlijn in en zette Joe met een pass één op één voor de keeper. Joe schoot het vervolgens hard binnen. Kort erop wilde Brian een voorzet geven maar raakte de bal verkeerd. Dit bleek een gouden greep want de keeper had ook niet door dat de bal per ongeluk richting doel ging en er uiteindelijk in 0-3. Het eerste gevaar van TAVV kwam pas na de 0-3. Via een corner werd de bal half hoog in het strafschopgebied ingebracht en werd direct gevolleerd op de wreef. Gelukkig voor SVA ging de volly naast het doel. Daarna kreeg TAVV nog een opgelegde kans maar Niels, die de eerste helft op doel stond, pareerde fraai op een hard schot van TAVV. Kort na de time out werd door Martin de bal op het middenveld opgepikt. Met een slim passje werd Raff vrij voor de keeper gezet. Zijn schot werd tegengehouden en in de rebound mocht Martin aanleggen voor een schot maar ook nu weer was de keeper van TAVV een sta in de weg. Via een solo van Daan kwam de 0-4 op het bord. Nog voor dat we gingen rusten werd door SVA nog even het aluminium getest door tweemaal op de paal te schieten. Dit werd door het aanwezige publiek niet in dank afgenomen. Zij wilden namelijk doelpunten zien. Door een niet nader te noemen iemand werd Raff flink onder vuurgenomen. Spreekkoren als ‘Raff het ei’ of alleen ‘ei’ meermaals in de mond genomen. Gelukkig deerde het Raff niet en hij liet zich niet afleiden door het publiek. Rust. 
   
  Zoals wel vaker afgelopen seizoen mistte de verslaggever ook nu weer de ouverture van de tweede helft. Bij aankomst bleek dat SVA al twee keer had gevist. TAVV was furieus aan de tweede helft begonnen en kwam op 2-4 en zocht de aansluiting. Gelukkig zorgde Daan er kort na deze goals voor dat de marge weer drie werd door de 2-5 op het bord te schieten. Daarna had TAVV weer een levensgrote kans maar het schot werd gekeerd door Brian. Daarna kreeg Stef op aangeven van Joe een mogelijkheid maar dat schot miste kracht. Brian maakte vervolgens de 6-3 en via Raff en Hunter werd het 8-3. We dachten nu is het klaar en licht TAVV op zijn knieën, maar niets was minder waar. TAVV ging vervolgens alles of niets spelen. Met veel mensen voor de bal probeerden zij druk te zetten. Dit resulteerde er toen in dat TAVV binnen enkele minuten de achterstand had teruggebracht tot 8-6. Op het laatst werd het nog spannend of TAVV de aansluitingstreffer zou maken maar door twee reddingen van Stef werd er niet meer gescoord. Op naar volgende week!