• SV Aarlanderveen sluit het jaar 2019 af met een 2-1 overwinning op Alphia

  Een week later dan gepland, werd op een goed bespeelbaar veld en met vele supporters van beide teams werd om 14.00 uur afgetrapt onder leiding van scheidsrechter Dingemanse. In plaats van de gebruikelijke 14.30 uur, werd een half uurtje eerder afgetrapt en dat heeft te maken met het feit dat SV Aarlanderveen geen verlichting voor het hoofdveld. Tegen 16.00 uur begint het al aardig te schemeren, vandaar een half uurtje vroeger. 

  Op een gezellig en druk Polderpark had na de aftrap de thuisclub het betere van het spel. Valentijn Oudijk kwam goed door op links met een prima aanval en zijn strakke voorzet kreeg een extra touch via de voet van Alphia-speler Floris Buiynink, waarna de bal met een boog in het doel van Alphia verdween. De voorsprong was op dat moment meer dan verdiend en de 2-0 hing in de lucht, echter viel de goal toch aan de andere kant. Na balverlies op het middenveld kwam de bal in de zestien terecht en balvaste Alphia-spits Killian Bouwhuis schoot de bal onhoudbaar in het doel van SV Aarlanderveen. 

  SV Aarlanderveen was na de snelle 1-1 even van slag, maar had alsnog de betere kansen. Na prima doorzetten van Fahri Margoum op de achterlijn en een strakke voorzet, zorgde Aziz El Bouazatti voor de 2-1. Vlak voor rust kwam nog een dot van een kans op de 3-1, maar Sallem Chemlalli raakte de bal net niet goed en werd er met 2-1 gerust. 

  De tweede helft was nauwelijks op weg toen een doelpunt van Aziz werd afgevlagd. Vervolgens moest Mike Busse met een knieblessure het veld verlaten waardoor er achterin moest worden geschoven om weer grip op de wedstrijd te krijgen. Vanaf dat moment was het echter een eenrichtingsverkeer richting het doel van SV Aarlanderveen, Alphia ging namelijk volop voor de gelijkmaker en was duidelijk de bovenliggende partij. De sterke Alphia-spits Killian Bouwhuis kwam aan de linkerkant door en viel via het hoofd van onze keeper Maico du Chatinier nogal ongelukkig binnen de zestien. Scheidsrechter Dingemanse kende helaas Alphia een strafschop toe.

  Maico hield een behoorlijke blessure aan het hoofd over, maar kon na langdurige behandeling van verzorger Paul de wedstrijd toch vervolgen en hoe! Met een katachtige reactie stopte hij de bal van oud ploeggenoot Killian Bouwhuis. Daarna bleef door goed verdedigen de niet onverdiende gelijkmaker uit. Aan het einde van de wedstrijd kreeg Fahri Margoum nog een vervelende blessure. 

  De overwinning is letterlijk over de streep getrokken. Toen de goed leidende scheidsrechter floot voor het eindsignaal was de opluchting over de drie punten groot. Een groot compliment aan onze keeper Maico du Chatinier, die met een lichte hersenschudding en een scheurtje in zijn neus de wedstrijd uitspeelde en ook nog de pingel pakte, grandioos! Het jaar 2019 is passend afgesloten met een drankje en een etentje bij Het Oude Rechthuis.

  SV Aarlanderveen sluit de eerste helft van het seizoen af met een tweede plaats. De komende welverdiende winterstop komt op een goed moment gezien de vele geblesseerde spelers. De eerstvolgende activiteit voor de selectie is het trainingskamp voor de voorbereiding voor de tweede seizoenshelft in Antwerpen begin januari.

   

  Opstelling SV Aarlanderveen:

  Maico du Chatinier, Bram Egberts, Mike Busse (Patrick Wassing), Robbie Nagtegaal, Valentijn Oudijk, Fahri Margoum (Jorn Poelwijk), Sallem Chemlalli, Elias Karmiris (Jimmy Nieumeijer), Denylson Voorn, Davey Grimmelius, Aziz El Bouazatti