• Veteranen herpakken zich

  6 nov 2018
 • Na het debacle van vorige week waren in de thuiswedstrijd tegen Lisse VE1, de huidige nummer drie van de ranglijst en degradant uit de 1e klasse, weer van de partij: Maus, Ton de Beer en Ronaldo. Daarentegen was het griepvirus toegeslagen bij zowel Karel als Padje en was ook Whoompjie jr. niet helemaal fit, zodat vandaag ons lot weer in de handen lag van de ongeslagen Adje Interim Ronaldo. Doordat het op vrijdagavond wel erg krap werd in onze selectie, werd Migeilovic nog toegevoegd. Zeker ook omdat Gentile nog steeds niet hersteld was.

  Met de vertrouwde as weer in ere hersteld, voetbalden we toch een stuk makkelijker dan de voorbije weken en werd de voormalige eerste klasser teruggedrongen op eigen helft. Binnen vijf minuten was het Panna die met een prima afdraaiende voorzet GertAZ in stelling bracht, die met zijn verwoestende linker de stand op 1-0 bracht. De eerste twintig minuten kwam Lisse er niet uit en verzuimden we de marge te verruimen. Maar toch kwamen we opeens in de problemen, toen de prima voetballende Lissense laatste man inschoof. De eerste kans wist Smollie nog te verijdelen, maar door twee identieke situaties in de zestien kwam Lisse binnen een paar minuten zomaar op een 1-2 voorsprong. Bij beide doelpunten wist Lisse met beheerst voetbal de vrije 3e of zelfs 4e man te vinden in de zestien! Gelukkig pasten we onze tactiek wat aan en was het Daaf die voor de gelijkmaker zorgde. Met nog een kwartier te spelen tot de thee, kwam ook Supercorné binnen de lijnen. Het was nog even spannend geweest, omdat de jarige zijn schoenen was vergeten. Maar met zijn in allerijl door vrouwlief gebrachte patta’s, maakte hij binnen een minuut van afstand de 3-2. Wel een lekkere binnenkomer... Ronaldo volgde het voorbeeld en schoot uit een moeilijke hoek de 4-2 binnen en voor rust maakte Gert zijn tweede van de dag en leken we comfortabel te gaan rusten met een 5-2 voorsprong. Maar in de slotminuut poeierde Lisse de 5-3 binnen en scoorde zo drie keer uit vier kansen. Geen slecht gemiddelde...

  Na rust was het zaak om de wedstrijd snel te beslissen en dus voerden we onder aanvoering van Migeilovic het tempo op en kreeg Lisse geen tijd meer om lekker te combineren. Binnen de bekende poep en een zucht tilden we de score naar 8-3 en was Lisse, met nog een half uur te gaan, wel op de knieën. Zeker omdat de achtste goal feilloos in eigen goal werd gekopt door de rechtsback. Helaas moest deze speler van Lisse dit direct bekopen met een wissel. Nadat Supercorné met wat hulp de 9-3 maakte, gingen we op jacht naar de tiende goal. Deze werd gemaakt door Daaf, al vond één speler van Lisse de vernedering te groot en probeerde hij Daaf vanachter neer te halen. Maar onze kleinste man bleef net als Epke in zijn beste dagen staan en lobte de tiende over de doelman. De laatste man van Lisse werd nog even vervelend omdat hij onze Supercorné een zielig mannetje vond, omdat hij nou eenmaal graag het laatste woord heeft. Maar hij bond in nadat er naar het scorebord werd gewezen.
  We wisten voor het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Theo nog tweemaal het net te vinden en zo kwam de eindstand op 12-3 en wordt de roep om uitbreiding van het scorebord met dubbele cijfers, steeds groter.
  Voor de statistici onder jullie nog even de doelpuntenmakers : GertAZ 3x (MOTM), Daaf 2x, Supercorné 2x, Ronaldo 2x, Jordi 1x, Porno 1x en een eigen doelpunt.

  Zo klimmen we weer op de ranglijst naar de vijfde plek, met maar één puntje achter de koploper. Dus het belooft een spannende competitie te worden. Zaterdag spelen we thuis tegen kampioenskandidaat Jodan Boys die op de tweede plek staat en kunnen we kijken of we dit prima resultaat gevolg kunnen geven.