• Veteranen kampioen!

  28 mei 2019
 • Afgelopen zaterdag stond hij dan echt op de agenda, de kampioenswedstrijd van de veteranen van SV Aarlanderveen tegen de enige overgebleven concurrent WDS. De enige overgebleven concurrenten omdat zij als enige ploeg dit seizoen de Aarlanderveners op eigen grond wist te verslaan. Doordat WDS vorige week won van Jodan Boys, hadden de veteranen zaterdag genoeg aan één punt om de rest definitief achter hun te laten en het feest te vieren. Met een riante voorsprong van negen punten en dertig goals, met nog drie duels voor de boeg, was er geen wedkantoor die de weddenschap wilde aannemen dat Aarlanderveen de titel niet ging pakken.

  Aarlanderveen wilde niets liever dan laten zien dat het de sterkste ploeg in de tweede klasse is, nadat deze selectie jarenlang genoegen moest nemen met de tweede plaats en twee jaar geleden zelfs de titel net misliep.

  Met een uiteraard complete selectie betraden de mannen de arena van Driebruggen op een prima speelbaar grasveld en werden ze gesteund door vaste volgers, invallers en aanhang met zelfs een heus spandoek. Helaas viel Gentile met een rugblessure toch op het laatste moment af.
  Vanaf het begin waren de belangen duidelijk en werkelijk iedereen was zich hiervan bewust. Keurig gegroepeerd liet Aarlanderveen de gastheren het spel maken en derhalve waren de eerste speldenprikken voor WDS, maar de verdediging onder aanvoering van Ton de Beer gaf geen krimp. Het was überhaupt knap dat Ton aanwezig was ondanks de trieste omstandigheden van eerder die dag, respect!

  Smollie, weer terug onder de lat, moest toch nog even aan de bak om de inzet van het loopwonder van WDS onschadelijk te maken. Hij had toch sowieso een lastige middag, want zijn man Maus is al weken niet af te stoppen.

  De eerste Aarlanderveense kans was voor Ronaldo, maar de bal was net te ver van zijn voet waardoor hij overschoot. WDS was gewaarschuwd.
  De tweede kans werd gelijk benut, uiteraard was het wederom Ronaldo die zijn ploeg weer bij de hand nam en de bal met links in de hoek schoot, na een mooie pass van Supercorné. Altijd lekker! Ronaldo, die net als LaChouffe, het nummer van de OK onder de speeddail heeft en pas na de titel geopereerd wil worden! Amper vier minuten later scoorde Ronaldo zijn tweede van de middag (zie foto), na weer een prima aanval. Hiermee was zijn honger nog niet gestild want enkele minuten later kopte hij de 0-3 binnen. Een hattrick maken binnen acht minuten tijdens een kampioenswedstrijd is niet veel mensen gegeven.

  Waarbij Aarlanderveen normaal gesproken vol doorgaat op de aanval, bleef iedereen keurig zijn verdedigende taken uitvoeren. Als er een handboek bestaat over hoe je een kampioenswedstrijd moet spelen, dan hebben de veteranen het boek goed gelezen want werkelijk niemand verzaakte en ze bleven levensgevaarlijk in de omschakeling. Uiteraard steeg het zelfvertrouwen en vergaten ze af en toe de zakelijkheid. Een aantal spelers probeerden met gallery play eruit te komen, met de ene fraaie pass na de ander, waarbij de keuze voor de simpele oplossing werd vergeten. Maar WDS hapte naar lucht en vlak voor het rustsignaal zorgde Panna op zijn Bombarda’s voor de 0-4 ruststand door eerst het kontje erin te draaien en dan hoog in de hoek binnen te schieten.

  In de rust werd Smollie vervangen voor 100%tijnus, Panna voor Karel en kwam Reet voor Uppie zodat iedereen speelminuten kreeg in de toen al legendarische wedstrijd. De tweede helft kreeg WDS een paar kansjes, maar deze werden keurig onschadelijk gemaakt door 100%tijnus. De ingevallen Karel kreeg ook een paar reuzekansen om op het scorebord te komen, maar hij kwam net te kort. Maar even leek het erop dat hij de fraaiste goal van de middag zou maken door over de keeper heen te stiften. Helaas was deze goed bij de les, zodat de stand voorlopig op 0-4 bleef staan.
  Toen Supercorné zijn perfecte game bekroonde met een kopgoal en er nog een kwartier op klok stond, kon het feest losbarsten en kon topregelaar Aardbei de laatste puntjes op de i zetten. Vlak voor tijd scoorde Karel ook nog zijn felbegeerde goal door een corner via onderkant lat binnen te rammen en zo de 0-6 eindstand op het bord bracht. Bij het laatste fluitsignaal kon het feest echt losbarsten en bewees WDS een uitstekende gastheer te zijn. Niet alleen schalde "We are the Champions" door de luidsprekers, Aarlanderveen kreeg ook applaus bij het verlaten van het veld. Als finishing touch kregen we een krat bier, dan snap je het helemaal!

  Door dit resultaat promoveren de veteranen dus naar de eerste klasse, oftewel de Eredivisie onder de veteranen. Naar verwachting zal het volgend jaar dus minder makkelijk gaan met uitwedstrijden vooral in Den Haag en Rotterdam, maar daar maalde zaterdag niemand om.
  De voorlaatste wedstrijd speelt Aarlanderveen volgende week zaterdag in Gouda tegen Jodan Boys, de nummer drie. Gelukkig om des keizers baard. Maar met een tentfeest en twee sterkhouders op de operatietafel (Ronaldo en LaChouffe) wordt het nog een hele klus om een elftal bij elkaar te krijgen, maar dat komt vast goed.

 • Google foto's