• Veteranen nemen volgende lastige horde

  10 apr 2019
 • Zaterdag hadden de veteranen wederom een lastige horde te nemen, want ze namen het thuis op tegen FC Lisse VE2. Dit is de best voetballende ploeg in hun klasse, maar ze staan om onverklaarbare redenen op de zesde plaats. Aangezien de veteranen van Aarlanderveen de Lissenaren al op een thuisnederlaag hadden getrakteerd, waren ze van plan de huid duur te verkopen.

  100%Tijnus stond afgelopen zaterdag weer op de goal voor de nog niet geheel fitte Smollie, verder was iedereen fit.

  In het begin van de wedstrijd was SV Aarlanderveen erg sterk, want na 30 seconden vond La Chouffe Panna, die met zijn chocoladebeen de bal heerlijk over de doellijn liet hobbelen en zo stond het in de eerste minuut al 1-0! Hierna bleven de Aarlanderveners druk houden en na vijf minuten belandde een gevaarlijke voorzet op de arm van een Lissenaar en de scheids bestrafte dit gelukkig waardoor een unieke kans werd gegeven. Ronaldo ging achter de bal staan, schoot de bal net hard genoeg in de hoek en verdubbelde zo de score.

  Daarna was het de beurt aan Lisse en dat deze jongens een paar klassen hoger gespeeld hebben, was te zien, want na een oplettendheid van een gast tikte de snelle linksbuiten de 2-1 binnen. Amper hiervan bekomen, benutten de tegenstanders ook de tweede kans van de middag na weer halfslachtig ingrijpen en zo was de marge van twee goals als sneeuw voor de zon verdwenen.

  Na deze stormachtige openingsfase werd het een erg fel potje en op de momenten dat de veteranen er net even uitkwam, neutraliseerde Lisse deze aanvallen met kleine overtredingen waarna de Aarlanderveense kansen dus schaarser werden. Gelukkig bleek ook Lisse wat kansen te kunnen missen en nog voor rust pegelde Porno de bal met links vol op de lat en was @ppie attent om de mannen weer aan de leiding te brengen. Helaas schoot ook Lisse met scherp en derhalve gingen we met 3-3 rusten.

  Na rust kwamen Jan van Rooy en Supercorné binnen de lijnen en werd er weer voetballend vermogen toegevoegd. De eerste kans in het tweede helft was voor Karel die de bal over kopte, terwijl Ronaldo op redelijk onreglementaire wijze was neergehaald maar dit ontging de leidsman. Even later leek Ronaldo zelfs definitief de strijd te moeten staken, maar gelukkig kon hij door want deze wedstrijd was nog niet gespeeld.

  Bij Lisse waren de wissels gelukkig wel een beetje op, dus kon Aarlanderveen wat meer grip krijgen op de wedstrijd. Nadat Whoompie jr. er in was gekomen voor Karel, was het de uitblinker Maus, die donderdag nog uitviel op de training, maar op dit moment een geweldige solo bekroonde met de 4-3. Tja, Maus scoort alleen belangrijke goals.

  Met nog een kwartier op de klok was Maus wederom belangrijk en na een één-tweetje met Ronaldo bediende hij onze topscoorder. Ondanks een vlaggende grens stond het gewoon 5-3.

  In de slotfase moest 100%Tijnus nog een paar keer handelend optreden om de overwinning over de streep te trekken en nadat de 90 minuten erop zaten waren de mannen moegestreden, maar boeken ze een hele belangrijke overwinning in de jacht op de titel.

  Zaterdag speelt SV Aarlanderveen VE1 de inhaalwedstrijd uit tegen van Nispen VE1 en kan bij een goed resultaat wel een hele mooie Pasen tegemoet gaan.