• Veteranen officieus kampioen!

  19 mei 2019
 • Aanstaande zaterdag kunnen onze Veteranen kampioen worden. Komt u allemaal de helden van weleer aanmoedigen!

  Na de nederlaag van vorige week was het echt zaak om de te punten mee te nemen bij Lisse VE1. Het was ons vierde bezoek aan de Bollenstreek, die overigens allemaal werden gewonnen... De tegenstander was Lisse VE1, die we thuis nog hadden vermorzeld met 12-3, maar we hebben vorige week gezien dat dit geen garanties biedt.

  Vandaag ontbraken Reet, Karel en Uppie, maar was gelukkig wel Migeilovic van de partij en vlaggenist van dienst was wederom Smollie , die het einde van zijn herstel nadert. De achterhoede had daardoor vandaag een bijna jaren negentig karakter, met Jan van Rooy als linksback, Ton de Beer als laatste man en Gentile als rechtback ,Stopper Migeilov completeerde dit kwartet , maar hij werd toen waarschijnlijk getraind door Jan Vink of Jan van Rooy.

  Op een prima grasveld waren de Veteranen erg nerveus, want de kampioenstress had inmiddels in al zijn hevigheid toegeslagen en een aantal spelers hadden zich bij de Goederenveiling niet aan het drank en rustregime gehouden, waardoor we niet in ons vertrouwde takki-takka voetbal kwamen.
  Toch kwamen we binnen 5 minuten voor en was het Panna, die @appie keurig met een steekbal bediende en hij met de hulp van de Lissense sluitpost de 0-1 aantekende. Binnen het kwartier werd deze voorsprong verdubbeld toen Panna weer beslissend was en de 0-2 maakte. FC Lisse was hier toch wat van geschrokken zodat de vlaggenist zich er mee ging bemoeien en dit had succes, want @ppie leek op een kwart wedstrijd met een keurig schot de 0-3 binnen te schieten en te zorgen voor de vorentscheidung, maar de vlaggenist vond het nodig om ook voor een niet zichtbare overtreding te vlaggen, waarbij er gewoon fel een bal heroverd werd. De scheids honoreerde dit echter en zo ging de stand weer naar 0-2, nadat hij eerder gewoon naar de middenstip had gewezen.
  Maar de 0-3 kwam er op het half uur toch, de ijverige Panna ( geen goederenveiling) , ging er met de ouderwetse versnelling langs en gaf de bal vanaf de achterlijn aan Porno die hier wel raadt mee wist.
  Toch bleef er onrust in de ploeg want we misten een mannetje extra op het middenveld en Lisse wist zelfs te scoren , met een lucky shot die gedragen door de wind onder de lat binnenviel. Lisse werd hierna sterker en 100%Tijnus moest een paar keer handelt optreden. Inmiddels was Gentile geblesseerd uitgevallen en kwam Lachouffe er op de rechtsback plaats in.
  Zo hadden we het even moeilijk, maar Maus, die dit seizoen wel meer belangrijke goals maakt, soleerde vanaf het middenveld door de defensie en besloot het ook eens van afstand te proberen en met een fraaie boogbal tekende hij voor de 4-1, normaal schiet een van den Berg over de ballenvanger heen, maar Maus is momenteel in kampioensvorm, hoogstwaarschijnlijk omdat hij op donderdag alles geeft.

  In de rust ging Supercorné eruit voor GertAZ en werd van systeem gewisseld naar 4-4-2 om zo het middenveld weer in handen te krijgen en geheel tegen onze natuur in wat soberder te gaan spelen. Deze wisseling werkte prima en ondanks ons defensievere karakter kwamen we er nog een paar gevaarlijk uit, maar ook in Lisse was 2 meter achter de laatste verdediger buitenspel, dus de definitieve nekslag bleef uit. Met nog een half uur op de klok werd Ronaldo vervangen voor Whoompie jr. en maar de wedstrijd kabbelde rustig verder. In de 70e minuut scoorde Lisse vanuit het niets de 2-4 en ondanks het vlagsignaal van Smollie werd deze goal niet afgekeurd, dus moest er gebikkeld worden en met name @ppie nam de ploeg op sleeptouw en bikkelde er op los, dit moest hij wel met een blessure bekopen, maar het was even belangrijk in deze fase van de wedstijd/kampioenstrijd.
  Tien minuten voor tijd was het nagelbijten over, want een diepe bal leek een prooi voor de Lissense keeper, maar hij maaide volledig over de bal heen en Panna geloofde blijkbaar in de bal en pikte deze op en schoot de 2-5 binnen.

  De scheids zag ook wel dat de wedstrijd gespeeld was en ruim op tijd floot hij af zodat we deze lastige klip keurig omzeild hebben. Niet veel later kwam er ook goed nieuws uit Driebruggen, want Boshuizen had ook daar gewonnen, zodat we met nog drie wedstrijden te spelen, negen verliespunten voorstaan op WDS en bovendien een veel beter doelsaldo. Officieus kampioen dus!

  Aanstaande zaterdag (25 mei) spelen wij in Driebruggen tegen WDS onze kampioenswedstrijd. We hebben aan punt genoeg om ook officieel kampioen te zijn van de 2e klasse! De aftrap is om 14:30 en ik zou zeggen komt allen.