• Zaterdag stond de lastige wedstrijd tegen laagvlieger Reeuwijk op de rol. Drie belangrijke spelers waren vanwege een weekendje weg afwezig, namelijk 100%Tijnus, Maus en topscoorder Panna.
    Aangezien de uitwedstrijd tegen deze tegenstander de zwaarste en voorlopig laatste nederlaag betekende, was waakzaamheid geboden.

Maar de veteranen begonnen onder een heerlijk lentezonnetje voortvarend en na 4 minuten was het Supercorné die met een Barceloneske steekbal Ronaldo vond en laatstgenoemde bood La Chouffe een niet te missen kans. De 1-0 was een feit. Gedurende de gehele eerste helft was SVA de veruit betere ploeg en met zijn tweede assist van de middag zorgde Ronaldo dat de opgetrommelde Aardbei ook op het scorebord kwam. Broeder Jan deed ook een duit in het zakje en passeerde de Reeuwijkse keeper met een afstandsschot (3-0), nadat hij eerder een niet te missen kans had gemist. Vlak voor het rustsignaal leek Ronaldo het voortijdig te beslissen nadat hij na een prima assist van La Chouffe voor de 4-0 ruststand zorgde. De stand had zelfs nog wat ruimer kunnen zijn maar de sluitpost van Reeuwijk had een paar prima reddingen in huis.

In de rust werd door een aantal spelers, die er in de heenwedstrijd niet waren, wat lacherig gedaan over de nederlaag van vijf maanden geleden. Geholpen door de ruime voorsprong sloop er inderdaad de welbekende ‘nonchalance’ in het team. Nadat Ton de Beer voor Reet in de ploeg was gekomen, werden direct vanaf de hervatting druk gezet door de tegenstander. Smollie moest een paar keer handel optreden en had het in de eerste vijf minuten drukker dan in de 45 minuten daarvoor.

Na ruim een uur voetballen kreeg Aarlanderveen wat meer grip en een paar levensgrote kansen, maar ook hier stond het aluminium en de keeper in de weg. De wedstrijd kabbelde voort en het niveau van de eerste helft werd bij lange na niet gehaald. Smollie liet in de 75e minuut een schijnbaar makkelijke bal los die de Reeuwijkers de goal schonk. Op zich niks aan de hand, maar de bal ging niet meer weg en toen Reeuwijk uit buitenspelpositie de 4-2 maakte begon Padje toch wat nerveus te worden. Gelukkig haalde Uppie de aansluitingstreffer van de lijn waardoor de AED niet van stal gehaald hoefde te worden.

Vlak voor tijd maakte Ronaldo aan alle onzekerheid een einde en tekende voor de 5-2. Hiermee pakte hij en passant de topscoorderstitel weer terug. Uiteindelijk tellen in deze fase van de competitie alleen de punten, maar lang werd niet stilgestaan bij de matige tweede helft.

Na de wedstrijd ontvingen de veteranen nog prima nieuws uit Woubrugge. @ppie’s matties hadden met 3-2 van concurrent WDS gewonnen en dit gaf weer drie punten uitloop zodat de veteranen momenteel respectievelijk 7 en 9 verliespunten voor staan op de nummers 2 en 3. Wanneer de komende twee inhaalwedstrijden goede resultaten worden behaald, hebben de mannen vast met één handje de schaal. De eerste inhaalwedstrijd is zaterdag aanstaande tegen het stugge FC Lisse VE2 in de voorlopig (laatste) thuiswedstrijd.