• Het WK voetbal staat inmiddels voor de deur, maar de Veteranen van Aarlanderveen moesten nog een potje voetballen. Normaal zou je denken om promotie, maar niets is minder waar. Het was een inhaalwedstrijd die al een aantal keren was verplaatst.

  Voor ons stond er eigenlijk alleen plaats vijf op het spel. Het scenario vooraf; bij winst 5e in de eindstand, bij gelijkspel 6e en bij verlies blijven we steken op de 7e plek. Onze gastheren vinden we terug in de onderste regionen van de ranglijst, zoals eigenlijk het hele jaar. Moerkapelle beschikt over een nieuwe, maar sfeerloze accommodatie , die eigenlijk niet helemaal past bij de sportieve ambities, die namelijk hopeloos achterblijven. Maar als we het aantal huizen die er nog gebouwd moeten worden in deze Phoenixwijk meetellen zal dit toch op termijn goed moeten komen.

  Vandaag was het Padje toch weer gelukt om net aan genoeg man te krijgen met de hulp van Remco en Baba. Smollie was vandaag vlaggenist en Goliath stond onder lat , hoewel hij eigenlijk liever een plaats in zijn agenda het ingeruimd op het ereterras voor een nacompetitiewedstrijd van ons vlaggeschip.

  Nadat we eindelijk de nogal stugge voetbalsokken voor het laatst - voordat ze de prullenbak ingaan - hadden aangetrokken, begonnen we aan wedstrijd nummer 22 van het seizoen. Wat het vermelden waard is, is dat Jan van Rooy alle 22 wedstrijden van de partij was. Hulde!

  Het begin was voor ons en na een fraaie aanval tekende Porno al snel voor de 0-1. Moerkapelle loerde op de counter door de aanwezigheid van een wel hele snelle spits en niet veel later was het weer gelijk nadat wij vergaten de solerende middenvelder af te stoppen. Het werd zelfs nog erger toen Goliath zich verkeek op een vrije trap.

  Na de noodzakelijke drinkpauze, want de temperatuur op de warme ku(ns)tmat liep op richting de 40 graden, was het onze nieuwe aankoop Panna (er was toch nog een envelop over) die bal snel naar Ronaldo gooide en hem in staat stelde de gelijkmaker binnen te schieten.

  Moerkapelle was er toch wel veel aangelegen om deze wedstrijd te winnen en zij werden ook nadrukkelijk geholpen door de leidsman, die even uit zijn rol viel, door Goliath "kale" te noemen, nadat hij de scheids op het eerlijk toepassen van de spelregels wees.

  In de rust probeerden wij ons nog één keertje op te laden, maar we leken in het tweede bedrijf uitgeblust of bedwelmd door de rubbergeur. En als we een kans kregen lag de keeper in de weg of zoals bij de grootste kans, werd er binnen 5 seconden tweemaal op de paal geschoten.

  Moerkapelle scoorde wel uit de kansen die ze kregen en zo eindigde de wedstrijd in een 4-2 nederlaag en mogen we eindelijk de zomerstop in.

  Zo besluiten we ons debuutseizoen in de tweede klasse op een zevende plek met 30 punten en met een doelsaldo die nog net positief is namelijk +3 met 84 doelpunten voor en 81 tegen. Het beste voetbal speelden we voor onze lange winterstop, want we stonden zelfs nog even virtueel tweede. De topscoorder werd zoals gebruikelijk Ronaldo en hij maakte er iets minder dan de 70+ van vorig jaar, maar hij tekende toch voor de helft van onze goals.

  Ron Maradon speelde vandaag zijn laatste wedstrijd en wordt vanaf komend seizoen supporter. Ook Poul en Aardbei doen een stapje terug en zijn vanaf volgend seizoen zevenwedstrijden-lid.

  Onze technische staf heeft na lange onderhandelingen voor volgend seizoen weten vast te leggen: Panna, Maus en Daaf en dus voegen we weer een fiks aantal wedstrijden in Aarlanderveen 1 toe ons keurkorps. Maar door deze ingrijpende wijziging acht onze Technische Staf het wel raadzaam om aan het begin van het seizoen een heus trainingskamp te beleggen en het verslag hiervan leest u op dit medium.

  Dit was het voor dit seizoen en namens de gehele redactie wens ik u een fijne vakantie.