• Veteranen verliezen in Woubrugge

  21 nov 2017
 • Op de dag dat de Goedheiligman weer in het land werd verwacht, moesten we aantreden tegen de nummer twee van de ranglijst, Woubrugge. Woubrugge is de enige ploeg die op dit moment het ongenaakbaar Alphia lijkt bij te kunnen benen. Door Sinterklaasperikelen en andere oorzaken misten we vandaag onder andere Porno en GertAz, maar was Poul gelukkig weer genoeg hersteld om te kunnen vlaggen en bij nood in te kunnen vallen.

  Op een erbarmelijk slecht hoofdveld met de trekkersporen nog zichtbaar en met meer zand per vierkante meter dan gras werd er  onder het genot van  een gure oostenwind, met een kogelharde wedstrijdbal afgetrapt. 

  We hadden de eerste helft gelukkig de wind mee, maar al snel bleek Woubrugge een fysiek sterke tegenstander, die fel de duels aanging en het niet zo uitmaakte of de bal werd geraakt. Dit kan ook te maken hebben met de aanwezigheid van een UMTS zendmast, want ik verdenk een aantal Woubruggenaren ervan dat hun hersentjes iets teveel opgewarmd worden.

  Na een fase van aftasten was het de kalende aanvaller van Woubrugge die de aandacht opeiste, want hij vond het nodig om tussen drie man in Jan van Rooy met gesterkt been vanachter neer te halen. Eigenlijk zou je zeggen donkerrood, maar deze overtreding is van een kleur rood die zelfs  niet op kleurenwaaier van Sikkens staat. Maar u raadt het al ,de thuisfluitende arbiter vond een vrije trap net voldoende. Geluk bij een ongeluk, het slachtoffer kon de wedstrijd vervolgen.

  Na 20 minuten opende thuisploeg echter wel de score nadat een afstandsschot Smollie te machtig was. Maar we kwamen hierna beter in de wedstrijd en niet veel later werd Aardbei gelanceerd en kon alleen op het doel aflopen en hierbij verraste hij zelfs de vlagger die consequent al onze aanvallen afvlagde. Aardbei bleef ijzig koel en schoof de bal simpel ik de hoek die de sluitpost had open gelaten en zo stond het weer gelijk. Amper vijf minuten eenzelfde scenario, een prachtige hakbal van Ronaldo , stuurde @ppie die vanaf eigen helft kwam, op het Woubrugge doel af. Maar het maakte de vlagge niet uit dat ook @ppie deel uit maakt van de Woubrugge familie, hij werd ook gewoon weer onterecht afgevlagd. Maar wij zaten wel in onze beste fase want ook Karel kreeg twee dotten van kansen, maar hij lijkt aan scorderitus te lijden, want in plaats van voor eigen succes koos hij voor de voorzet.

  Vlak voor rust leek Woubrugge weer de leiding te nemen maar het voetje van Smollie bracht redding zodat we met 1-1 gingen rusten.

  Na de rust was de wind helaas niet gaan liggen , dus kregen we een zware klus in het tweede bedrijf met de wind vol tegen en de harde wedstrijdbal die amper weg te krijgen was. We hadden het nog even geprobeerd ,met onze eigen Derbystar, maar daar vonden onze gastheren teveel gevoel in zitten. Gelukkig had twee weken eerder onze hoofdsponsor Plutosport , een aantal echte voetballen aan Woubrugge geschonken, dus wellicht gaan ze het licht nog zien dat voetbal met een goede bal moet worden gespeeld.

  We kwamen er niet echt meer uit en Ton de Beer was bezig om het NK achterballen nemen scherper te zetten en dit spelbeeld leidde dan ook tot de 2-1 na een misverstand in onze defensie. Wat ook niet hielp was dat het continue natrappen naar onze spelers onbestraft bleef. Maar we konden ons toch weer oprichten en het was Ronaldo die uit een vrije trap van Ton de Beer de bal keurig inkopte, maar de plaatselijke Jeroen Verhoeven, toverde een wereldredding tevoorschijn en trapte de bal gedragen door de wind naar voren en stelde zo de spits in staat de 3-1 te maken en zo was de wedstrijd in deze halve minuut gespeeld.

  In de slotfase liet Ronaldo zich uit voorzorg wisselen , want hij was het opspringen een beetje beu en dat het nog 4-1 was er eentje voor de statistieken.  Na een paar verzoek aan de leidsman, besloot hij met zijn beste beslissing van de middag om voor tijd af te fluiten zodat we aan de derde helft kunnen beginnen. Helaas moesten we voor de noodzakelijke gerstenat naar de kantine , want bier in de kleedkamer mag hier ook al niet.Zo kan ik voor de totale wedstrijdbeleving helaas niet meer dan twee sterren geven, maar dan alleen omdat het lekker dichtbij was.

  Ondanks dit resultaat blijven we vijfde en spelen volgende week wederom een lastige pot tegen de virtuele nummer twee Lisse maar dan op ons eigen Polderpark.