• Veteranen verliezen van Alphia

21 feb 2018
  • Vandaag kwam de koploper Alphia naar het Aarlanderveense Polderpark toe om voor het eerst dit seizoen de degens te kruisen met de veteranen van de plaatselijke trots. En het was wederom puzzelen in onze aanval. Maar aangezien het vierde nog rust heeft, hadden we gelukkig wel de beschikking over een heuse linksbuiten, Daaf en een heuse rechtsbuiten, Jordi.

In een 4-3-3 variant werd de koploper bestreden. Onder het genot van een heus voorjaarzonnetje begon Alphia gelijk fel en konden wij ons alleen beperken tot verdedigen. Na een paar waarschuwingschoten van onze gasten was het na 20 minuten toch raak, nadat Smollie er na een corner niet goed uit zag. Hoewel de bal eerst nog op de deklat belandde was de rebound voor Alphia, ondanks een dappere poging van Daaf om de bal op de doellijn nog weg te koppen.
    Amper bekomen van de openingstreffer was het alweer 0-2, nadat er in tweede instantie de bal weer voor de voeten van een Alphiaan kwam. Hierna kreeg Ronaldo, die een lastige middag beleefde, een unieke kans op de 1-2, maar het lukte net niet. En dat was eigenlijk het beeld van met name de eerste helft. Elke diepe bal of mogelijkheid op een kans, zat een Alphens voetje of hoofd tussen. En toen het vlak voor rust nog 0-3 werd leek de kans op een goed resultaat deze middag erg klein.

In de rust, waar we eerst nog even naar adem hapte, volgde er nog een flinke lange ballen discussie, waar we toen de scheidsrechter ons kwam halen voor het tweede bedrijf nog niet uit waren.

Dit zette de boel echter wel op scherp en we kregen wat meer grip op de wedstrijd. We konden Alphia verder van onze goal afhouden en kregen met Ronaldo en Jordi zelfs een paar prima kansen om weer in de wedstrijd te komen. Maar ook Alphia had een paar kansen om het definitief te beslissen. Maar zij vonden Smollie op hun weg, zodat we in het laatste kwartier nog even ouderwets 1 op 1 konden gaan spelen. Dit resulteerde toch in de 1-3, nadat ze ons wonderkind Jordi, eerst nog betichtten van het feit dat hij alleen maar een rechterbeen had, zo getergd maakten, dat hij met links de bal achter de lokale Jeroen Verhoeven schoot. En zo had de vruchtbaarste man van Aarlanderveen weer een doelpuntje achter zijn naam.

De koploper, die overigens nog zonder verliespunten is, werd toch wat zenuwachtiger en begonnen meer te praten. En het moet worden gezegd de 2-3 hing de lucht, want een kopbal van Ton de Beer scheerde langs de kruising, Ronaldo kreeg nog een goede mogelijkheid en heel Alphia hield zijn adem in toen GertAZ van afstand maar net naast schoot.

Maar toen de notabene Alphense scheidsrechter voor het laatst floot en de kruitdampen waren neergedaald, bleken we een verdiende nederlaag te hebben geleden tegen de aanstaande kampioen.

Komende week een weekje rust, waarna nummer 2 Lisse VE2 ons een bezoekje brengt. Ook deze tegenstander hebben we nog niet gehad dit seizoen.