• Na de prima start van vorige week, was het zaak om dit in de thuiswedstrijd een vervolg te geven. Vandaag kwam FC Boshuizen uit Leiden op bezoek. Voor ons een onbekende, maar omdat ze vorige week met 5-1 hadden gewonnen, moesten we ze als koploper wel serieus nemen.

We zaten weer ruim in de spelers, zodat we het 3e konden helpen door Ton de Beer en Uppie af te staan. Tijnus ontbrak vandaag want zijn knie was wat dik geworden, na weer een heroïsche potje op de donderdagavond, dat overigens druk wordt bezocht door de veteranen.

Om 14:00 werd er afgetrapt en al binnen 40 seconden kreeg Panna een reuzenkans, maar zijn kanonskogel vond de bovenkant van de lat. Ons offensief hield aan en na vier minuten was het wel raak, Ronaldo tikte bij de eerste paal de voorzet van Panna binnen. In tegenstelling tot de spits van Achilles, is hij wel horny voor de goal.

Hierna was de eerste kans van onze gasten te noteren, maar Smollie kon deze tot corner verwerken. Nog in het eerste kwartier stelde Supercorné Panna in staat om na een fraaie aanval de 2-0 te maken. Boshuizen zou deze middag nog maar één keer gevaarlijk worden, na een loslatertje van Smollie, maar deze inzet ging hoog over.

De wedstrijd bleef echter éénrichtingsverkeer en Boshuizen had geen antwoord op ons sterke spel, met name voor rust. Ronaldo maakte er nog 3-0 van, maar we misten ook een aantal flinke kansen, waardoor Boshuizen nog een beetje in de wedstrijd leek te blijven.

In de tweede helft was het dan ook zaak om het karwei snel af te maken. Maar we leken het wel te geloven en Boshuizen bleef het eerste kwartier makkelijk overeind. Panna maakte gelukkig aan alle onzekerheid een eind en maakte de bevrijdende 4-0 van de middag.

Hierna wierp Boshuizen de spreekwoordelijke handdoek en GertAZ kon na een keurige assist van Ronaldo de 5-0 aantekenen. Hierna liep de score verder op: Panna maakte uit een ingooi de zesde en Karel kon nogal nonchalant verdedigen afstraffen en met de punt zijn eerste van het seizoen maken. Hij sloot daarmee ook spreekwoordelijk een zware periode af.

De mooiste van de middag was voor Supercorné, die op zijn Bergkamps de bal keurig in het doel stifte. En toen Karel zijn tweede maakte en daarmee de 9-0 op het weer werkende scorebord bracht, vonden onze gasten het wel een prima idee om van het nazomerzonnetje te genieten. Dus gingen we op tijd aan de pils, nemen we de koppositie over, starten we prima met 6 punten uit 2 wedstrijden en houden weer eens de nul. Wat een weelde!

Zaterdag hebben we rust, maar over twee weken wacht de altijd beladen thuiswedstrijd tegen WDS. Aangezien WDS vandaag met 8-1 verloor, betekent dit dat ze nu al bezig zijn met de voor hun meeste belangrijke wedstrijd van het jaar. Mochten we ook deze wedstrijd winnend afsluiten, kan de boerenkar langzaam uit de stalling worden gehaald.