• Op deze tropische zaterdag stond de voorlaatste uitwedstrijd op het programma tegen de nummer voorlaatst CVC Reeuwijk. Door personele problemen hadden we de afgelopen twee zaterdagen rust gehad en stonden we eigenlijk al in de zomerstop modus en dan hielp de plaatselijk 28 graden ook niet mee. Maar doordat we vandaag de beschikking hadden over Panna en Buur werd @ppie naar de rechtsback positie verdrongen, waardoor we  eigenlijk met Uppie maar echt één verdedigend ingestelde speller hadden. Zo speelden we dus wel erg aanvallend, maar zo hebben we het ‘t eigenlijk het liefst.

  Op de warme kunstmat, die vanwege de rubberdiscussie, ingestrooid was kurk, leek meer op een Afrikaanse vlakte dan op een grasmat, was het  al snel was duidelijk dat er vanmiddag drie punten bijgeschreven gingen worden. De kansen regen zich aaneen, maar helaas nog zonder resultaat.

  Ons aanvallende spel heeft echter ook risico’s want nadat de gastheren tweemaal buitenspel waren gevlagd door onze vlagger van dienst Butcher, konden ze de derde keer er wel doorheen en via de binnenkant van de paal kwam de verrassende 1-0 op de borden. Nu was de urgentie bij ons er wel, want Whoompie schoot de bal op aangeven van Ronaldo enkele minuten later snoeihard binnen met zijn chocoladebeen. Niet snel hierna was het de beurt aan het chocoladebeen van Jan van Rooy en deze zette ons op een 1-2 voorsprong en hierna was er gelukkig een drinkpauze.

  Het experiment met @ppie als back werkte trouwens prima en zo kunnen de kenners al langzaam de contouren zien van de ploeg van volgend jaar.

  Na de drinkpauze was Reeuwijk scherper en werden we verrast en zo stond het weer gelijk ondanks ons enorme veldoverwicht.

  In het restant van de eerste helft werden echter orde op zaken gesteld en het gaspedaal werd verder ingedrukt. Met prima combinatievoetbal tilde Ronaldo 2x en Whoompie 2x de score naar 2-6 en zo gingen we comfortabel rusten. Al hadden we er eigenlijk wel een paar meer moeten maken...

  In de rust werd Whoompie vervangen en schoof Jan van Rooy één linie door (of stond hij daar al?), waardoor Gentile weer op zijn vaste stopperplek terechtkwam.

  Bij aanvang van het tweede bedrijf wilden we snel de score verder opvoeren, waardoor de 2e helft mogelijk wat korter zou duren. En ook Karel wilde we aan een doelpunt hebben, voordat hij een tijdje uit de running gaat (sterkte Karel !!!) . Maar we kregen de bal er niet in. Want of, het aluminium stond in de weg, of de keeper redde. En ook hielp het niet dat Karel de bal het eerste kwartier naar de verkeerde kleur speelde.

  Maar ook Smollie werd voor het eerst serieus aan het werk gezet en wij hadden de hulp nodig van een verdediger van Reeuwijk om weer tot scoren te komen nadat deze  de bal voor het doel langs uitverdedigde en zo Ronaldo in staat stelde om zijn derde te maken.

  Na de drinkpauze scoorden beide ploegen nog beide éénmaal, waarbij de laatste goal op aangeven was van onze nieuwe aankoop Panna, die heel slim Ronaldo zijn vierde liet maken en zo de ballotagecommissie tevreden achterliet. Hoewel onze aanvalsleider ook wel de bal aan onze Karel had mogen laten...

  Zo eindigde deze wedstrijd in een 8-3 zege waardoor we CVC Reeuwijk naar de rode lantaarnstek duwen en zelf blijven steken op plek acht. Maar als we de laatste twee wedstrijden een goed resultaat halen kunnen we nog vijfde worden.

  Volgende week zaterdag hebben we weer rust en spelen midweeks op woensdag de derby tegen ARC.