• Doordat we nog steeds achter lopen op de speeldagenkalender, deed zich het feit voor dat wij begin juni nog twee wedstrijden voor de boeg hebben, terwijl normaal gesproken al twee maanden in de zomerstopmodus staan. Vandaag de eerste van ons Europese programma, te beginnen met de midweekse wedstrijd tegen de veteranen van ARC. De heenwedstrijd werd onder winterse omstandigheden eind januari tamelijk eenvoudig met 3-6 gewonnen , maar vandaag lag de temperatuur rond de 30 graden op ons eigen polderpark.

  Ook werd er weer vanwege blessures wederom een beroep gedaan op Panna en Daaf, die trouwens voor volgend seizoen definitief zijn vastgelegd door onze technische staf en ook Eddy Bouwmans en 5minutesJoey behoorden tot de wedstrijdselectie van het hoogst spelende team binnen onze vereniging.

  Toen scheidsrechter Chiel eindelijk voor het begin floot, was het ARC dat lange tijd de bal had en uiterst balvaardig bleek, maar dat hadden we in de uitwedstrijd al gezien, niet voor niks speelden ze vroeger een klasse of 5 hoger dan de Aarlanderveense evenknie. De eerste echte kans was dan ook voor onze gastheren en deze kwam met een mazzeltje tot stand, maar de bal belandde achter Smollie, die ook gelijk zijn eerste balcontact had , helaas betrof dit het uit het net halen van het speeltuig.

  Zo leken we bevangen door de hitte en pas na de ingelaste drinkpauze vonden we elkaar weer en amper twee minuten na de spelhervatting rondde Daaf een prachtige pass van Porno af en stonden we weer gelijk. We bleven gas geven en niet veel later gaf Ronaldo de bal keurig aan zijn broer en laatstgenoemde jaagde de bal in de bovenhoek en zo namen de leiding en met de 2-1 stand gingen we ook de rust in ondanks de roep van ARC om een pingel nadat Uppie de opspringende bal licht had getoucheerd met zijn hand. Onze alphense gasten leken wel van de tegenpartij van Jacobse en van Es, want ze arbitreerden op elke arbitrale beslissing.

  Ondanks het feit dat we met minimale inspanning toch voor stonden, laaiden de gemoederen in de kleedkamer tijdens de rust nog even hoog op, door iets wat we later zullen beschrijven als het vlagincident,  maar een kwartiertje later stonden we toch weer aan de aftrap, met de ingevlogen Ton de Beer , die een uurtje eerder op Schiphol was geland vanuit Toulouse, maar nog net genoeg tijd had om zijn sporttas thuis op te pikken voordat zijn vrouw hem achterna kwam met de deegroller.

  ARC pakte hun tikkie-takkie spel weer op en na een kleine tien minuten was ook hun tweede kans van de wedstrijd raak en zo stond het weer gelijk. Maar de tegenslag kwamen we weer snel te boven en het was Uppie die op de achterlijn een prima voorzet gaf en Ronaldo kopte deze feilloos binnen 3-2. ARC kwam er moeilijker uit en het was Aardbei die met een wippertje Ronaldo bediende en deze draaide weg van zijn verdediger zoals J.C. in zijn beste dagen en schoot de 4-2 onberispelijk binnen. Zo leek de wedstrijd beslist maar ARC is een lepe ploeg en onoplettendheid achterin zorgde ervoor dat ook de derde kans van onze gasten een goal werd en ook deze werd keurig uitgespeeld en zo was het weer spannend. Op dat moment hing de 4-4 in de lucht en de opkomende middenvelder had hem op zijn schoen, maar hij raakte de bal gelukkig maar half , maar wat zijn deze mannen effectief met hun kansen.

  Inmiddels had Jan van Rooy zijn vlag weer ingeruild voor een plek in de verdediging ( Nou, ja op papier dan) en dit was maar goed ook want nadat hij werd gelijk diep gestuurd en tekende met een lobje , overigens weer met zijn chocoladebeen , voor de bevrijdende 5-3. Hierna kregen we nog kansen om de marge te vergroten , maar helaas kregen we de bal er niet meer in , waarbij de grootste kans voor @ppie was.

  In de slotfase richtte ARC nog één keer op voor een slotoffensief, maar Smollie kon eindelijk een rol van betekenis spelen deze wedstrijd en moest een paar keer reddend optreden. Na 95 minuten vond scheidsrechter Chiel het genoeg en sluiten we ook deze wedstrijd winnend af en stijgen zo naar 7e plek.

  Zaterdag komen we nog één keer in actie in de uitwedstrijd tegen Moerkapelle , die op de voorlaatste plek staat en kunnen bij winst het seizoen nog afsluiten op een vijfde plek in ons debuutseizoen in de tweede klasse.