• Veteranen winnen openingsduel

  25 sep 2017
 • Het vorige seizoen was voor ons toch met een beetje 1974-gevoel geëindigd , want je kan wel de beste ploeg zijn, je wordt helaas niet altijd kampioen dan. Maar onze keurige rapportcijfers waren ook de burelen van de KNVB ter oren gekomen, dus geheel in lijn met het rapport "De Winnaars van morgen " werd besloten om ons toch een klasse hoger in te delen en dit alles om het niveau van het Nederlands voetbal verder omhoog te stuwen , teneinde te resulteren in de wereldtitel in 2026.

  Vandaag echter stond bij ons debuut in de tweede klasse de thuiswedstrijd tegen SVC’08 op de rol. Dit was voor ons een onbekende tegenstander, maar in het verleden bleken wij hier wel eens tegen gespeeld maar toen heten ze nog JAC. Inmiddels zijn ze gefuseerd en heten ze Scheveningse Voetbal Combinatie en komen ze uit Wassenaar , maar dat is logisch.

  Vandaag ontbraken door blessures Smollie en Ronmaradon en ook niet beschikbaar was Ton de Beer die dit seizoen op 58 jarige leeftijd de transfer had gemaakt naar het vierde.

  Op het moment dat scheidsrechter Dirk op het late tijdstip van 16:30 voor het eerst floot was het seizoen voor ons echt begonnen.

  Al snel bleken onze gasten van een ander niveau te zijn als de meeste tegenstanders van vorig jaar te zijn en ik moet zeggen, ze combineerden makkelijk en al na vier minuten was het,  na weer een vlot lopende aanval raak en werd Goliath met een fraaie lob gepasseerd 0-1. Hierna was het zaak om snel in de wedstrijd te komen , maar hadden we simpelweg teveel balverlies en was SVC razendsnel in de omschakeling. Toch hadden we in de met Ronaldo en Supercorné kans op de gelijkmaker. Niet veel later werd het echter 0-2 en moest Goliath tot 2x toe de 0-3 voorkomen, zo leek het vandaag op een debacle uit te gaan draaien, maar in de slotfase van de eerste helft kwamen we er steeds beter uit, alleen zat er iedere keer net een Wassenaars voetje tussen en zo werd de rust gehaald met een 0-2 achterstand. 

  In de rust gingen we aan de reeds klaarstaande zuurstofflessen en leken we nog niet echt klaar voor de competitiestart met maar twee trainingen in de benen , na een zomerstop van ruim 4 maanden. 

  Voor het tweede bedrijf werd Aardbei gewisseld voor Karel en kwam vlagger GertAz in het veld voor de Parel.  Vol goede moed begonnen we aan het tweede bedrijf en afgezien van de eerste 5 minuten zagen we een compleet ander wedstrijdbeeld dan de eerste helft, met in dit geval de thuisploeg als de dominerende partij. Zo loste Supercorné een schot op de vijandelijke goal , die met meer geluk als wijsheid werd gestopt en schoot Ronaldo de bal in kansrijke positie naast de verkeerd kant van de paal. Na een uur voetballen was onze eerste goal van het seizoen ook een feit toen Porno , die tot dan toe erg ongelukkig was met zijn acties, een knappe solo ,met dito lob bekroonde met de aansluitingstreffer.

  SVC moest zich nu volledig beperken tot verdedigen en amper 5 minuten later was het een diepe pass van Aardbei,  die door Karel keurig breed gelegd op Supercorné die simpel de 2-2 binnenschoot. Onze gasten liepen nu echt op hun tandvlees en een kwartier voor tijd gebeurde dan ook het onvermijdelijke toen Ronaldo de bal breed lag op Supercorné, die de bal snoeihard in de touwen joeg 3-2. Niet veel later leek Aardbei ons in veilige haven te schieten ,maar helaas eindigde zijn inzet op de lat.

  Nog één keer perste SVC er een offensiefje uit en het was GertAz die zijn prima invalbeurt bekroonde door de bal van de lijn te halen en in de absolute slotfase kregen we, na een paar eerdere penaltymomenten , nu dan toch echt de verdiende penalty nadat Supercorné was neergehaald , na eerder prima toepassen van de voordeelregel. Ronaldo benutte deze feilloos en met 4-2 was het nu echt beslist. In de slotminuut maakte onze aanvoerder zijn tweede van de middag en nadat 5-2 op de borden stond, hoefde er niet meer afgetrapt te worden en winnen we op karakter en traditiegetrouw onze seizoensopener en blijkt het voor ons weer voldoende om de hele seizoensvoorbereiding te stoppen in 45 minuten voetbal.

  Volgende week reizen we af naar De Zilk tegen het nog puntloze Van Nispen.