• Veteranen winnen opnieuw

  14 nov 2018
 • Na de twaalfklapper van vorige week liepen onze veteranen weer met hun hoofd in de wolken. Maar we werden maandagmiddag weer ruw op aarde gebracht toen Padje met het wekelijkse sms-je vrolijk meldde dat er aanstaande zaterdag tegen de koploper moest worden gespeeld. Dus of we daar ff rekening mee wilden houden.

  Op een regenachtig Polderpark misten we vandaag Gentile en Supercorné, maar waren met de rentree van Tijnus en Whoompie jr weer redelijk op oorlogssterkte, om het tegen de koploper op te nemen. De Jodan Boys VE1 had (slechts) één puntje meer verzameld. Voor Jodan Boys is dit overigens het debuutjaar, want ook zij hadden steeds meer moeite met jongere tegenstanders en waren door het scouten van een wedstrijd van ons zo onder de indruk, dat ze graag op ons niveau wilden spelen.

  De leiding van vandaag was in handen van alleskunner Aardbei en nadat hij voor het eerst floot, konden we beginnen aan de topper in de tweede klasse. De eerste grote kans was voor GertAZ en hij leek een kopie van de openingsgoal van vorige week te gaan maken. Alleen was de afronding nu minder en kon de keeper redding brengen. Eenzelfde afloop kreeg ook de eerste kans van Jodan Boys, want ook hier bracht de sluitpost redding. Maar na een kwartier spelen was het aanvalsleider Ronaldo, die Panna op links vond en hij maakte simpel de 1-0. Hierna kregen we kansen op de 2-0, waarbij Panna eigenlijk had moeten afdrukken toen hij zich keurig vrijspeelde, maar helaas schoot hij hard op de keeper, waar de hoek open lag. Met nog tien minuten op de klok snelde Porno door de Goudse defensie en kon alleen nog door de laatste man worden tegengehouden. Die trok aan de noodrem en moest volledig terecht met geel voor tien minuten aan de kant. Dus was het zaak om in het restant van het eerste bedrijf dit numerieke overwicht uit te buiten. Aanvankelijk konden we geen bres slaan in de defensie, maar toen de Goudse goalie zich verslikte in de snelheid van GertAZ, nam hij deze zonder bal mee tussen de armen en besloot de scheidsrechter een strafschop toe te kennen. Heel Gouda was in last, maar eerlijk is eerlijk, de bal had de keeper pas in handen nadat hij GertAZ tegen het gras had gewerkt. Met nog één minuut op de klok lag de druk bij onze aanvoerder, maar Ronaldo stuurde de keeper de verkeerde kant op en tekende voor een 2-0 ruststand.

  In de rust werden Ton de Beer en Karel binnen de lijnen gebracht en tegen onze natuur in wilden we het in de tweede helft sober en simpel houden om zo de drie punten thuis te houden. Zo tikten we de bal rond en kwamen na zo’n tien minuten op een geruststellende 3-0, nadat GertAZ de corner op het hoofd van de inlopende Ton de Beer had gemikt. Na 65 minuten moest Karel er toch weer af en maakte Tijnus zijn rentree. Dit is overigens de enige speler in onze selectie die nog geen wedstrijd heeft verloren... En ook Whoompie jr had inmiddels Maus vervangen. In deze fase van de wedstrijd geloofde Jodan Boys er niet meer in, maar verzuimden we zelf om het gaspedaal verder in te drukken om een hele grote uitslag neer te zetten. Dus zo lieten we onze tegenstander het laatste kwartier weer in de wedstrijd komen en moest Smollie nog even serieus aan de bak. Maar onze sluitpots was vandaag niet te passeren. In de 80 minuut bepaalde Whoompie jr. de eindstand op 4-0, na een prima assist van Panna. En zo stijgen we naar de tweede plaats, na een prima pot voetbal.

  Zaterdag wederom een lastige wedstrijd, namelijk uit tegen van Nispen VE2. Een ploeg die weliswaar één plaatsje lager staat, maar wel de minste verliespunten heeft. Dus spelen we tegen de virtuele koploper en zo kunnen we weer spreken van een topper.