• Veteranen winnen ruim van SEV

  13 feb 2018
 • Ondanks de vorst en de sneeuwperiode kon er op deze zonnige zaterdag toch gespeeld worden en vandaag stond de uitwedstrijd tegen Sport En Vriendschap uit Leidschendam op het programma. Thuis hadden we moeizaam met 3-2 gewonnen, maar toen stonden we nog een beetje in de zomerstand, want SEV vinden we terug op de voorlaatste plaats van de ranglijst.
  Wederom zaten we dun in de spelers door afmeldingen van Aardbei, Karel, @ppie,GertAZ en whoompie jr, maar tot vreugde van de technische staf zat Supercorné weer bij de selectie terwijl we het vierde danken voor Marinier, Daaf en Eddy Bouwmans.

  Na een lange autoreis en dito wandeling naar het voetbalveld kon er om klokke drie uur worden afgetrapt, waar wij traditiegetrouw slap begonnen en ze de eerste kans gunde aan de gastheren die de bal hard naast de goal schoten. De eerste helft hadden we vooral moeite met het veld, (kunstmat), de bal (erg zacht), shirts van de tegenstanders (ook groen), maar vooral met onszelf. We slaagden er simpel weg niet in de bal bij een medespeler te krijgen en vooral Eddy Bouwmans had moeite met de omstandigheden. Na twee minuten sloeg het hart van Padje toch nog even een slagje over, toen Ronaldo zich leek te verstappen, maar gelukkig kon onze aanvalsleider verder. Toch namen we de 1-0 voor onze rekening, toen Daaf na een goede Rush van Marinier voor de openingstreffer zorgde.
  Na dit moment kregen we het even lastig en schoot SEV op de lat en moest Gentile kermend worden afgevoerd na een ongelukkige botsing. Dus moest er gewisseld worden en kwam Uppie weer op zijn vertrouwde plek in het veld en ging Eddy Bouwmans naar de stopperplaats en vanaf dat moment stond het beter. Toch scoorde SEV uit het niets de aansluitingstreffer, nadat een afstandsschot pardoes voor de voeten van een SEV speler kwam en zo de bal achter Smollie verdween.
  Na krap een half uur kwamen we eindelijk in de wedstrijd en was het Marinier, die de keeper van SEV verraste met één van zijn bekende rollertjes. De keeper gaf een kleine Limbo solo weg, waardoor de bal liggend over hem heen ging en zo voor de 0-2 zorgde.
  Vlak voor rust nog een meevaller, want na de eerste perfecte aanval was het Ronaldo die voor de 1-3 zorgde, waardoor wij ondanks ons hele matige spel toch nog met een ruime voorsprong gingen rustten.

  In de rust ging SEV verder de psychologische oorlogsvoering, want onze huisvesting was een hele kleine barak ,waarbij vergeleken de kleedkamer in Korteraar een Hiltonsuite is, we kregen ook nog ranja i.p.v. thee. Maar gelukkig maakte rentree van Supercorné een hoop goed en ook Poul droeg de vlaggenstok over aan Ronmaradon.

  In de tweede helft was het zaak om gewoon ons normale niveau te halen , want dan zouden we gewoon drie punten toevoegen aan ons totaal en binnen drie minuten was het raak en benutte Ronaldo een prima voorzet van Daaf en tekende voor de 1-4. SEV spartelde nog even tegen, maar nadat Ronmaradon, een veelbelovende SEV aanval, terecht afvlagde, was de weerstand gebroken en zeker nadat weer Ronaldo voor de 1-5 zorgde.
  Hierna was het Aarlanderveen wat de klok sloeg en dat werd nog het beste geïllustreerd door Ton de Beer, die hersteld van de griep, de bal op zijn gemakje hooghield op de middenlijn. Nadat de scheids eerst nog onterecht een doelpunt van ons afkeurde, gaf hij ons later een penalty na een duwfout op Jan Van Rooy. Deze buitenkans werd door broeder Ronaldo eenvoudig benut en zo stond het 1-6.
  In slotfase was het Daaf die voor de zevende goal aantekende en het slotakkoord was voor Poul die de bal keurig kreeg van onze aanvoerder en de bal hoog in het doel schoot en de eindstand bepaalde op 1-8. Zo was het uiteindelijk een makkelijke middag, waarbij we het alleen onszelf moeilijk hebben gemaakt voor rust. Maar we beginnen 2018 dus prima met negen uit negen en klimmen zo naar de vierde plek op de ranglijst.

  Wat nu volgt is een serie van lastige wedstrijden tegen de nummer één Alphia (2x), de nummer drie Wanica Star en WDS die altijd compleet tegen ons is. Maar eerst beginnen we met het tweeluik tegen het nog ongenaakbare Alphia, dat uit de eerste 10 wedstrijden nog het maximale puntenaantal heeft, maar ons nog niet heeft gehad.
  Dit spektakelstuk staat gepland voor volgende week om 14:00 in Aarlanderveen en een week later de return in Alphen.