• Op de dag dat de goedheiligman weer voet op Nederlandse bodem zette, stond de topper op de rol in de tweede klasse tegen de virtuele koploper, Van Nispen VE2, die een plaats onder SVA VE1 stond. De wedstrijd werd gespeeld zonder GertAZ, Karel en @ppie. De twee laatstgenoemden stonden wel langs de lijn in het verre en koude Lisse.

In het gebruikelijke 4-3-3 werd ongeveer dezelfde ploeg bestreden, waarmee er vorig jaar nog vier punten afhandig werden gemaakt. Vanaf het begin zat SVA VE1 goed in de wedstrijd en was het Maus die na een één twee met Ronaldo naar de openingstreffer soleerde en de Zilkse sluitpost handig het nakijken gaf waardoor hij zijn eerste van het seizoen scoorde. SVA VE1 bleef de bovenliggende partij en vocht felle duels uit met de bollenboeren. Na een ongelukkige handsbal van Ton de Beer kreeg Van Nispen een vrije trap nabij de zijlijn, de bal werd echter 3 meter van de zestien gelegd waardoor deze vrije trap het ineens gevaarlijker werd. Smollie kon de inzet pareren, maar in de rebound viel toch de 1-1 wat door menig speler en omstander als buitenspel werd aangezien. Alsof het kwaad nog niet was geschied, scoorde Van Nispen nog geen tien minuten later de 2-1.

Padje reageerde bedachtzaam en bracht de talisman Tijnus in het veld. Hij wist Ronaldo met een ‘FrenkiedeJong-pass’ in stelling te brengen en de aanvalsleider volleerde de bal fraai met links in de hoek en tekende zo voor de 2-2! Met nog tien minuten op de klok in de eerste helft, was Supercorné de verkeerde aandacht van de Zilkse middenvelder zat en beet van zich af waarop de scheidsrechter hem met geel wegstuurde. Hier liet SVA VE1 het niet bij zitten. Panna-time brak aan en hij wist zich een aantal keer los te rukken uit de Zilkse greep. In de 45e minuut tekende hij dan ook voor de 2-3 ruststand.

Na rust was de zon verdwenen van Sportcomplex ‘De Duinpan’. Het werd met de wind tegen niet alleen kouder maar ook lastiger, zeker omdat bij Van Nispen er een aantal verse krachten bij een ander veld waren geplukt en die maakten de ploeg bepaald niet zwakker. Ondanks dat was het nog steeds Panna-time en nadat hij zijn bijnaam eer had aangedaan door een echte panna, tekende hij uit een counter voor de 2-4. Vervolgens was het ook raak aan de kant van SVA VE1, nadat Smollie werd verrast door een voorzet bij de eerste paal. Maar Panna schiet niet alleen raak buiten het veld, ook in het veld was hij ongrijpbaar. Na een uur speeltijd maakte hij zijn derde goal wat de marge weer twee doelpunten maakte.

Vanaf dat moment speelde het spel zich eigenlijk alleen af op de helft van de tegenstander en vergat SVA VE1 het definitief af te maken. De grootste kans was voor de weer opgeroepen Aardbei, helaas schoot hij naast. Van Nispen deelde qua doelpogingen alleen een paar speldenprikkers uit, maar in het veld stroopten de bollenboeren de mouwen flink op en moesten de mannen van SVA VE1 toch een paar keer springen om niet geblesseerd te raken. Dit was snel onder controle waardoor de Veteranen niet meer in de problemen kwamen. Na het eindsignaal werden de drie welkome punten toegevoegd wat SVA VE1 naar de koppositie bracht.

Aanstaande zaterdag spelen de Veteranen thuis tegen de rode lantaarn SVC’08 en aldus de VE1: ‘We moeten waken voor onderschatting’.