• Veteranen winnen van CVC Reeuwijk

  7 feb 2018
 • De eerste thuiswedstrijd van het nieuwe jaar was tegen de veteranen van CVC Reeuwijk. Onze tegenstander van vandaag staat op de 10e plek, dus normaal gesproken moet dit geen probleem zijn. Vandaag moest er wel een beroep gedaan worden op de vedetten van het vierde, aangezien Ronaldo, Aardbei, @ppie afwezig waren en zelfs de grote leider Padje genoot van een vrij weekend. De leiding was derhalve overgedragen aan Goliath , die vlak voor de wedstrijd nog een afmelding kreeg van Ton de Beer, die nog wat naweeën had van een griepje. De vervangers waren Maus, Marinier, Ollie en voormalig wonderkind Trackpik, dus in ieder geval genoeg vlaggenschip ervaring.

  Nadat er door de scheids voor het eerst was gefloten kwam Reeuwijk gelijk fel uit te startblokken en zij noteerde dan ook de eerste kans. Maar na vijf minuten was het aan de overkant raak, het was Karel , die dit seizoen nog op nul doelpunten stond, die de ban brak. Als Ronaldinho in zijn beste dagen, tikte hij een voorzet vanaf 1 meter eerst op de lat om vervolgens de rebound achter de de doellijn te moffelen. Zo moesten we er even op wachten, mar voor het eerst (!) in dit seizoen kwamen we met 1-0 voor. Reeuwijk was nog maar amper bekomen of één minuut later werd Trackpik weggestuurd en hij plaatste de bal keurig in het zijnet. Zo leek het wel weer een beetje op vorig seizoen toen het na tien minuten meestal ook al 2-0 was.
  Maar Reeuwijk is ook een taaie ploeg en niet veel later werd Smollie aan serieus aan het werk gezet , maar hij redde bekwaam 1 op 1 tegen de spits.
  Toch bleef het was onwennig , aangezien ons hele middenveld uit gastspelers bestond, maar gelukkig hadden we al snel door dat het niet zo verstandig is om Ollie diep te sturen.
  Maar het was een open wedstrijden kansen aan beide zijde, waarbij Maus op de keeper stuitte en Karel de paal op zinj weg vond, maar ook Smollie onderscheidde zich en dus gingen we met een 2-0 stand rusten, waar het ook zomaar 5-2 had kunnen staan.

  In de rust een opvallende wissel want Karel ging eruit en Ron Maradon werd gebombardeerd door spits, maar dit experiment zou prima uitpakken.

  Het tweede bedrijf begonnen we echter toch weer slap, maar hielden Reeuwijk toch in bedwang en na een kleine twintig voetbal, wisten toch eindelijk èèn van de kansen te benutten en in derde instantie tekende Marinier voor de bevrijdende 3-0. Maar de vlagger van Reeuwijk protesteerde, want ondanks dat de bal net voor de achterlijn keurig werd teruggelegd, vond hij het buitenspel. Als hij nu had gevlagd voor een corner of achterbal , had hij een sterkere zaak gehad, maar de scheidsrechter wuifde het protest weg en keurde de goal goed. Op dat moment sloegen de stoppen door bij de doelman, want hij beende naar de kleedkamer en liet zijn teamspelers verbaasd achter. Tijdens de wedstrijd heerste hij ver buiten de zestien en nu kon hij alleen heersen in de kleedkamer. Na een oponthoud van een paar minuten, floot de scheids af, maar zowel Reeuwijk als Aarlanderveen wilde nog wel even voetballen. Nadat er eindelijk een keeper was gevonden maakte het publiek zich op voor het restant.
  Toch hing er een bepaalde sfeer over de wedstrijd en een speler van Reeuwijk, kon het niet aan en nadat hij het eerst aan de stok had met Maus en Porno , kreeg hij later de terechte rode kaart voor een onbesuisde tackle op Uppie. Gentile was inmiddels vervangen voor Ollie , die zich ontpopte als een prima meevoetballende stopper en was dichtbij de 4-0 ,maar ook hij vond de paal op zijn weg. Karakteristiek voor onze ploeg was dat op het moment dat Ollie op de paal schoot, de laatste man Jan van Rooy naast hem stond en wij op dat moment met tien man speelde omdat GertAz na zijn invalbeurt er geblesseerd of moest. Maar onze gehele defensie stond goed vandaag en hield voor het eerst de nul dit seizoen , al moest Reet nog even handelend optreden bij een gevaarlijke voorzet in de slotfase.
  Door dit resultaat blijven we stevig op de vijfde plek staan en doen volop mee om de positie " best of the rest". Volgende week spelen we ijs en weder dienende uit tegen tegen staartploeg SEV uit Leidschendam , waar thuis een nipte 3-2 zege op werd geboekt.