• Winst voor de JO8 tegen NSV

  1 okt 2020
 • Na een week met veel regen, schijnt de zon op de vroege zaterdagochtend. De jongens van JO8 zijn superscherp! Maar wat vooral opvalt is dat hun haar zo ontzettend goed zit. Dat moet ook wel, want het is tijd voor de teamfoto. Na diverse instructies van de fotograaf en Marjolein staat en zit iedereen keurig in het gelid. Zo, dat zit erop! En nu op naar Noorden, want er staat een uitwedstrijd op het programma.
   
  Wij zijn in totaal met 7 man, de tegenstander met 8, dus we spelen 7 tegen 7. Stijn begint op het doel, dus aan hem de taak om de ballen tegen te houden.. Het hele team heeft met de training goed geoefend en dat is te zien! Er wordt flink overgespeeld en elkaars namen worden geroepen. Na een fraaie pass van Mecx, schiet Lucas de bal er snoeihard in, 0-1! Noorden trapt weer af, maar Lude weet de bal direct af te pakken, schiet naar Hessel, die er wel raadt mee weet, en hoppa de 0-2! Dat gaat lekker.... Aarlanderveen denkt mooi, dat klusje is geklaard... En beginnen wat terug te zakken in het veld en in het spel.. De mannen beginnen zoals wel vaker gezellig te kletsen, er vliegen een paar vogels over. En ja hoor, het staat zomaar 2-2. Oei, nu moeten we wel weer onze kop erbij gaan houden! Maar Boaz pakt het weer op en werkt als een paard, de bal komt bij Bauke, die niet lang hoeft na te denken.. Met een grote boog verdwijnt de bal in de kruising. En voordat we het weten schiet Bauke zelfs de volgende erin, 2-4! Tijd voor rust. Na tactische aanwijzingen van Edwin en een beker limonade is het tijd voor de tweede helft en er vindt wisseling van de keeper plaats, Mecx gaat op het doel. 
   
  De tweede helft doet Noorden er alles aan om nog te scoren, maar er wordt door iedereen ontzettend goed verdedigd en Mecx heeft een paar mooie reddingen. Er komt een nieuwe kans voor Aarlanderveen, Stijn staat z’n mannetje en via Hessel komt de bal bij Lucas, die vanuit de linkerhoek op het doel schiet, 2-5! Echter is Lude er nog niet klaar mee, pakt de bal weer af, schiet ‘m naar Boaz, die uit een onmogelijk hoek op het doel schiet. Vervolgens gaat de bal dwars door de benen van de keeper, en ja hoor weer raak! 2-6, wat een ochtend! En een mooie eindstand! Goed gedaan jongens!
   
  Volgende week komt Nieuwkoop bij ons op bezoek. Maar eerst nog even nagenieten van de welverdiende winst!