• Zaterdag 26 februari: verslag Kouderkerk VE1 – Aarlanderveen VE1

4 mrt 2022
  • De veteranen konden afgelopen zaterdag binnen de gemeentegrenzen blijven want de derby tegen Koudekerk stond op de planning. En aangezien Koudekerk in het bezit is van de rode lantaarn, lag onderschatting op de loer, want in het hele seizoen had Koudekerk net zoveel punten gehaald als wij de week ervoor tegen Alphia.

In verband met de voorjaarsvakantie misten we onze doelpuntenmakers Zizou en Panna, maar van onze 7 wedstijdenleden waren IntraJos, GI Joe en Supercorné bereid om de honneurs waar te nemen. Tel daarbij de herstelde Tinderkarel, Gentile en @ppie bij en we waren meer dan compleet.

Nadat we allemaal rechtstreeks waren afgereisd naar Koudekerk, ook een unicum bij de veteranen, bleken we gelukkig op echt gras te mogen spelen. Echter verdween de glimlach van onze mondhoeken toen wij deze toendra daadwerkelijk betraden, want dit was vergelijkbaar met het Wembley-veld van Korteraar. Maar goed, beide ploegen hadden hier mee te maken en ook op een akker moeten we gewoon ons ding doen, alleen hielp het de primadonnas niet.

Vanaf het eerste fluisignaal onder een mooi voorjaarzonnetje hadden de Galaticos er niet veel zin in, want de passing was dramatisch, evenals de aannames. Al had dat ook een beetje mee te maken dat er nog met een varkensblaas gespeeld werd. Voor zover er een ondergrens was zakten we ook hier doorheen. Met slechts één schot op het vijandelijkste doel mag je voor de meest scorende ploeg van deze klasse spreken van een blamage. De gastheren, die gewoon de dubbele bus parkeerde, stelden daar ook één schot tegenover en deze ging via 100% Tijnus, de hand van Smollie en de binnenkant van de paal in ons doel, dus gingen we met een 1-0 achterstand rusten.

In de rust drie wissels al konden we er natuurlijk meer wisselen, maar we hadden gelukkig nog 45 minuten om eens echt te gaan voetballen.

Na rust werd het spel beter en drongen we Koudekerk ver terug. Het was zaak om snel te scoren, maar Koudekerk vocht voor iedere meter en was er bijna geen doorkomen aan. Wel kansen voor GI Joe en Hatrick, maar het ontbrak net aan wat finesse. Toch leek good old Ton de Beer na een corner van GI Joe voor de gelijkmaker te zorgen, maar zijn kopbal werd van de lijn gekopt en via de lat ging deze uit het doel. Ook het schot van Supercorné scheerde net langs de paal en inmiddels dachten we “wordt het zo’n wedstrijd..?”.

Koudekerk werd alleen gevaarlijk uit wat vrije trappen, die rond de zestien werden geslingerd. Maar ook zij kregen maar één echte kans en deze werd handig afgemaakt door de spits. Zo stond het 2-0 tegen de nummer laatst en met nog een kwartietje op de klok waren de vedettes op weg naar een smadelijke nederlaag.

Met nog een kleine 4 minuten op de klok besloot IntraJos, die deze middag menig speler kennis had laten maken met zijn duelkracht, om het maar eens van afstand te proberen en zijn schot vloog in de hoek. Zo viel toch de gewenste goal, alleen wat aan de late kant. Amper een minuut later was het GI Joe, die tot nu toe geen rendement had op zijn afstandsschoten en het probeerde met een verdekt schot . Deze vloog onder de Koudekerkse sluitpost door en zo stond het uit het niets gelijk 2-2.

In dit tempo zouden we zomaar met de winst ervandoor gaan, maar er was tijd te kort en op basis van de eerste helft verdienden we ook niet meer, dus blijven we gewoon op de tweede plaats en onze gastheren blijven ook gewoon laatste.

Aanstaande zaterdag 5 maart spelen we weer uit en wel de derby tegen Woubrugge, op dit moment de ploeg in vorm en de wedstrijd van het jaar van @ppie.