• Zaterdag 4 juni: Aarlanderveen VE1 - Koudekerk VE1

  9 jun 2022
 • Vandaag de laatste thuiswedstrijd van het lange post corona-seizoen, waarbij onze veteranen eindelijk werden onttroond van de titel in 2018/2019. We kwamen nog heel dichtbij en als we RCL niet in de eerste wedstrijd hadden getroffen, maar wat later, had het nog spannend konden worden. Maar als je concurrent maar 1 keer verliest in een seizoen wordt het wel heel lastig, de felicitaties gaan dan ook naar RCL en veel sterkte gewenst in de eerste klasse.

  Afwezig vandaag waren door blessures Karel en 100%Tijnus. En door werk kon ook Maus zich ook vandaag niet nestelen in het doelpuntenklassement. IntraJos, doelpuntenmaker in de heenwedstrijden, en Aardbei complementeerde de selectie.

  Het enige wat vandaag op het spel stond, was de eer en wie zich na vandaag topscoorder de veteranen mocht noemen. De drie doelpuntenmachines dit seizoen die nog kans maakten: Hatrick (19), Zizou (18) en Panna (16). Voor Hatrick werd het wel extra lastig, want de eerste helft was hij vlaggenist.

  Om klokke 12 uur werd er afgetrapt en de wedstrijd was verrassend genoeg redelijk in balans. Maar onze gasten kwamen niet echt tot kansen, wij wel. Alleen schoot Aardbei de eerste grote kans net over. Na een kwartier werd het wel eenrichtingsverkeer en waren de kansen voor Panna, Aardbei en Zizou, maar de keeper van Koudekerk had een ouderwetse topdag en de paal en de lat voorkwamen een terechte voorsprong. Na een half uur was het Porno die met links hard op de keeper schoot en na het loslaten van de bal was Zizou er als de kippen bij om de 1-0 binnen de schieten. En belangrijker nog: op gelijke hoogte gekomen met Hatrick.

  Bij de spaarzame counters waren we weer blij met de inbreng van IntraJos, want de handige spits van Koudekerk had een zware middag en hij smoorde elke kans in de kiem.

  In het restant lukte het ons niet om de score verder uit te breiden, dus gingen we rustten met een magere 1-0 voorsprong.

  Na rust was bij ons de fut er wel uit en was het zaak om zo snel mogelijk de 2-0 te maken om deze wedstrijd binnen te slepen, maar net zoals in de uitwedstrijd staan ze bij Koudekerk vaak net genoeg in de weg of op de goede plek om zo de kans eruit te halen. Buiten dat, denk ik dat de keeper er zeker vijf zekere goals heeft uitgehouden vandaag en zo sleepte de wedstrijd zich naar zijn einde en was het een eigen goal van Koudekerk die ons eindelijk de 2-0 bracht met een twintig minuten op de klok.

  Koudekerk, die even met 10 verder moest na commentaar op de leiding, vocht zich terug in de wedstrijd en kreeg een strafschop na het zoveelste duel van IntraJos en de spits. Verrassend was wel dat IntraJos ook geel kreeg dus weer tien minuten met zijn tienen. Toch vreemd, zo zie je vijf seizoenen lang geen enkele kaart getoond worden en zo twee in één wedstrijd. De strafschop ging weer erin en dus werd het nog een hectische slotfase.

  De zoveelste corner op rij voor Koudekerk zorgde na een mistasten voor Smollie voor de gelijkmaker. Terecht op basis van de tweede helft, maar in de eerste helft hebben we het laten liggen.

  Zo besluiten we het seizoen in ieder geval thuis ongeslagen en mogen Hatrick en Zizou zich met 19 goals gedeeld topscoorder noemen.

  We besluiten het seizoen op een prima tweede plek, met 11 overwinningen, 6 gelijke spelen en slechts drie uitnederlagen. Met de doelcijfers 92 voor en 44 tegen en dus een doelsaldo van +48.

  Voor volgend jaar heeft onze nestor Ton de Beer, met 62 lentes veruit de meest verstandigste, besloten om een stapje terug te doen en zevenwedstrijden lid te worden, dus zullen we alle oproepkrachten weer nodig hebben in het meest spectaculaire team van het westelijk halfrond.

  Tot volgend seizoen