• Zaterdag 5 februari: Aarlanderveen VE1 - Rijnstreek VE1

  15 feb 2022
 • De competitie was natuurlijk al begonnen, maar omdat uw reporter ontbrak heeft u dat verslag helaas moeten missen en heeft deze even op zich laten wachten. Uit tegen het tweede veteranenteam van RCL werd door doelpunten van Zizou, Marinier en Hatrick met 2-3 gewonnen, hoewel een ruimere overwinning gezien het spelbeeld wel terecht had geweest. Alle overige wedstrijden in de poule eindigden in een gelijkspel, dus wij waren wel de winnaar van het speelweekend.

  Afgelopen zaterdag de eerste thuiswedstrijd na de coronapauze en nog wel een heuse topper tegen Rijnstreek, de tegenstander vinden we namelijk terug op de vierde plek en wij staan een plaatsje hoger, dus beide zijn gebaat bij een goed resultaat. De jarige coach Padje miste vandaag Maus en TinderKarel, maar hij had adequate vervangers geregeld met Henkie en Supercorné op een heel winderig sportpark met de naweeën van Corry. De harde wind maakte goed voetbal erg lastig, maar of het aan de wind lag of aan onze 4-4-2 variant? Binnen twee minuten opende Rijnstreek de score na een goede actie van de handige Nieuwebrugse spits. De eerste helft lukte er bij ons weinig tot niets en dit werd nog het beste geïllustreerd door de standaard situaties, de uitvoering daarvan zou niet misstaan hebben op de Africa Cup.

  Na 38 minuten werd het spel echter voor lange tijd stilgelegd toen Gentile een Rijnstreek speler vol op zich kreeg na een poging de bal binnen te houden, de scheids besloot toen om maar te gaan rusten en na de rust eerst de 7 minuten af te maken en dan de hele tweede helft. De pauze deed ons goed en gelukkig was Gentile ook weer mobiel, maar werd wel vervangen door 100%tijnus.

  Na bij de hervatting bleken we elkaar wel te kunnen vinden, ondanks dat we nog steeds tegen de wind in speelden namen we het heft in handen en nadat we na het uitspelen van het restant wisselde van speelhelft duurde het luttele minuten voordat het zich uitbetaalde. Supercorné gaf randje zestien een prima steekbal op Panna en zijn panklare voorzet was voor Hatrick niet meer te missen, 1-1. Hierna bleven we druk zetten en na een uur voetballen was het Jan Van Rooy, die uit een scrimmage via de onderkant van de lat en de keeper met een harde pegel zorgde voor de 2-1. Rijnstreek beperkte zich tot counteren maar elke gevaarlijke counter werd hoogstpersoonlijk door de Nieuwerbrug wonende Uppie onschadelijk gemaakt.

  Inmiddels begon het bij ons weer te draaien en ook Porno was weer op zijn oude niveau. Het leek zelfs even op de Copacabana nadat hij een mooie pass van Panna op zijn Braziliaans aannam, helaas uit de schitterende aanval die volgde ging de bal net over het doel. Met nog een kleine twintig minuten op de klok was het Hatrick die profiteerde van een snelle spelhervatting, Marinier en de bal handig in de korte hoek schoot, 3-1. Dit was de definitieve knock-out van Rijnstreek, al was er wel de roep om een strafschop in de sporadische keer dat ze in onze zestien kwamen maar daar tegenover stond dat wij er zeker eentje verdienden. Het slotakkoord was voor Hatrick, die zijn bijnaam eer aandeed en zijn tweede hattrick van het seizoen maakte en de eindstand bepaalde op 4-1.

  Door deze zege doen we uitstekende zaken en klimmen we naar de tweede plek op slechts twee punten van het ongenaakbare RCL VE1 en kan Uppie met de borst vooruit weer door de buurt lopen. Vandaag spelen we uit tegen de nummer 7 Boshuizen en kijken of we deze uitstekende herstart van de competitie vervolg kunnen geven.