• Zeldzame nederlaag Veteranen

  14 mei 2019
 • Na twee weekjes pauze stond er nog een lastige horde op ons te wachten in de vorm van Boshuizen uit. De thuiswedstrijd was met 9-0 een walk over, maar thuis zijn ze nagenoeg onverslaanbaar.

  We begonnen tien minuutjes te laat, maar zaten er beter in dan de vorige wedstrijd en drongen de gastheren terug en de eerste kans was voor Ronaldo na prima aangeven van Porno. Karel, wederom geposteerd als rechtshalf, had de 0-1 op zijn schoen maar deze werd van de lijn gehaald. Toch scoorde we binnen het kwartier de felbegeerde 0-1 nadat LaChouffe een corner de goal indraaide, met Panna als bliksemafleider.
  We waren vooraf al gewaarschuwd dat Boshuizen een snelle speler zou hebben, die alleen thuis meedoet, maar wat we niet wisten was dat we hier te maken hadden met de Leidse Messie, die onze defensie handen vol werk bezorgde en na een half uur met een streep voor de gelijkmaker zorgde. Voor rust kwamen we zelfs achter na een lucky schot , die pardoes achter 100%Tijnus, in de kruising vloog.

  In de rust werd Karel gewisseld voor @ppie en ging Ton de Beer eruit voor Gentile en werd besloten LaChouffe aan de Leidse Messie te koppelen omdat hij bij het ontbreken van Reet de enige was die hem af kon stoppen.

  De tweede helft gingen we op jacht naar de gelijkmaker, maar ook de Leidse Messi dwong 100%Tijnus tot een paar eclatante reddingen. Onze jacht werd echter steeds hinderlijk onderbroken doordat iedere gevaarlijke aanval van ons onterecht werd afgevlagd. En als de vlagger vergat te vlaggen stak de laatste man a la Cor Pijl, Mister 1-2-3 Buitenspel, zijn hand omhoog waarna de scheids dit constant honoreerde. Toen de Leidse Messi, die trouwens knap fit was voor een veteraan, de 3-1 maakte, probeerde vlagger Smollie deze tactiek uit en ja, ook zijn vlagsignaal werd gehonoreerd.
  Ondanks dat kwam toch de 2-2 op de borden, nadat Jan van Rooij broeder Ronaldo wist te bereiken, die de bal tegendraads binnenschoot. En dus gingen we op jacht naar de felbegeerde driepunten, waarbij we achteraf misschien het punt hadden moeten koesteren. De Leidse Messi maakte zich nog éénmaal kwaad en soleerde niet veel later naar de 3-2 en ons slotoffensief ten spijt, maakte de hoofdrolspeler van vandaag de 4-2.

  Zo lijden we onze eerste nederlaag van 2019 en omdat de concurrentie wel won slinkt onze voorsprong naar drie punten en moeten we zaterdag tegen Lisse VE1 absoluut winnen om het niet heel erg spannend te maken.